Formule 1

Nieuwe koers voor Red Bull: mix van oud en nieuw moet Pérez helpen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2024 07:00

Red Bull Racing gaat een nieuwe richting in met de doorontwikkeling van hun RB20. Na een teleurstellende upgrade in Hongarije, kiest het team voor een combinatie van oude en nieuwe onderdelen om hun leidende positie te behouden.

Sergio Pérez en Christian Horner Red Bull Racing F1


De recente upgrades verstoorden de balans van de auto, wat leidde tot frustratie bij Max Verstappen. Hij riep het team op om ‘wakker te worden’ omdat de verbeteringen niet voldoende waren om vooraan te blijven.

Volgens PlanetF1.com zal Red Bull nu een ontwikkelingspad volgen waarbij oude en nieuwe onderdelen worden gecombineerd. Helmut Marko, adviseur van Red Bull, verwacht dat vooral Sergio Pérez hiervan zal profiteren. "Als de reacties van de auto weer voorspelbaarder zijn, zal Pérez ook zijn snelheid weer vinden", aldus Marko in een gesprek met Auto Motor und Sport.

Teambaas Christian Horner benadrukte het belang van Pérez voor het team. "Checo is een geweldige teamspeler, en daarom is hij geselecteerd”, zei hij. “De prioriteit is om Checo te steunen en te begrijpen wat hij nodig heeft. We willen allemaal dat hij het omdraait, we willen hem allemaal zien presteren.”

De effecten van deze nieuwe aanpak zullen pas merkbaar zijn vanaf de Grand Prix van Monza. Tot die tijd blijft het spannend hoe Red Bull en hun coureurs zullen presteren. Horner: "Het doet pijn om hem in deze situatie te zien.”

Zandvoort is de volgende horde voor Red Bull Racing:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS