Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing van Donington Park naar Most in Tsjechië voor de volgende uitdaging

Uitgegeven door HJ van Keulen • 17 juli 2024 16:00

Aankomend weekend wordt de zesde ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het Autodrom Most in Tsjechië. Na een positief raceweekend op Donington Park is Pata Yamaha Ten Kate Racing meteen doorgereisd naar het Tsjechische circuit dat sinds 2021 op de World Superbike kalender staat.

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Het Autodrom Most is al in 1983 gebouwd maar werd pas vanaf 2021 gebruikt voor internationale motorraces. Het circuit is 4,2 kilometer lang en telt maar liefst 21 bochten. Het is een technisch circuit en de veeleisende lay-out zorgt ervoor dat Pirelli hardere banden meebrengt dan op andere circuits.

Na een goed raceweekend op Donington Park, met Stefano Manzi en Glenn van Straalen beiden in de top zeven in Race 2, zal het voor Pata Yamaha Ten Kate Racing aankomend weekend een kwestie zijn van voortbouwen op deze prestaties. Met verwachte temperaturen van ruim 30°C zal het een uitdagend weekend worden voor de coureurs, het team en het materiaal.

Stefano Manzi: “Het is de eerste back-to-back van het jaar en voor mij is het echt mooi om weer te racen, ik vind het fijn dat ik niet zo lang hoef te wachten om weer te racen. Most is een circuit waar ik graag rijd, hier behaalde ik mijn eerste podiumplaats in de World Supersport. Vorig jaar was ik behoorlijk snel en eindigde ik ook op het podium. Ik kan niet wachten om weer op de motor te stappen, een leuke tijd te hebben met het team en te genieten van het weekend.”

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Glenn van Straalen: “Het is goed om meteen weer te racen en in het ritme te blijven. We hebben het raceweekend op Donington Park goed afgesloten dus als we op die voet verder gaan kunnen we hopelijk een goed resultaat behalen. Ik kijk er naar uit om weer aan de slag te gaan samen met het team.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het is fijn om na het raceweekend op Donington Park meteen door te kunnen naar Most voor de eerste back-to-back races van het seizoen. Na het goede raceweekend in Engeland denk ik dat Stefano en Glenn er allebei naar uitkijken om dit weekend de aanval weer in te zetten. Gezien de weersomstandigheden zal het behoorlijk zwaar worden maar we kijken er naar uit om van start te gaan.”

Het raceweekend op het Autodrom Most begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS