Formule 1 • MOTO GP

Podium voor het Nederlandse Pata Yamaha Ten Kate Racing op het Autodrom Most

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juli 2024 03:00

Stefano Manzi, uitkomend voor het Pata Yamaha Ten Kate Racing, is zaterdagmiddag als derde geëindigd in de eerste World Supersport race op het Autodrom Most. De Italiaan reed meerdere keren aan de leiding en behaalde uiteindelijk zijn zevende podiumfinish van het seizoen. Glenn van Straalen kwam als achtste over de finishlijn maar moest naderhand nog één positie inleveren vanwege het overschrijden van de track limits in de laatste ronde.

Stefano Manzi Pata Yamaha Ten Kate Racing

Net als op vrijdag was het zaterdag opnieuw zonnig en warm op Autodrom Most in Tsjechië, het zorgde voor uitdagende omstandigheden in de negentien ronden tellende race. Stefano Manzi startte zeer goed en wist in de tweede ronde de leiding over te nemen. Er ontstond al gauw een kopgroep van vier coureurs waarin de Italiaan zich knap stand wist te houden. In de laatste ronde leek Manzi de tweede positie veilig te kunnen stellen maar hij werd nog ingehaald waardoor hij uiteindelijk als derde over de finish kwam. Het is zijn zevende podiumfinish in elf races dit seizoen.

Vanaf de veertiende plaats op de grid wist Glenn van Straalen flinke stappen te maken in de openingsfase van de race. Al gauw vestigde hij zich in de top tien waarna hij gedurende de race verder naar voren kwam. De Nederlander passeerde de finishlijn als achtste maar zou later nog een positie worden teruggezet vanwege het overschrijden van de track limits.

Manzi reed in deze race de snelste ronde waardoor hij zondagmiddag in Race 2 vanaf pole position mag beginnen. Van Straalen reed de vijfde snelste rondetijd waardoor hij vanaf P5 op de grid aan de race begint.

Stefano Manzi – P3: “Natuurlijk ben ik niet zo blij met mijn derde plaats, maar uiteindelijk had het ook slechter gekund want Montella zat er dichtbij. Het was nog steeds een goede race en ik reed de snelste ronde, wat betekent dat ik morgen vanaf pole position kan starten. We moeten echter een stap vooruitzetten en ervoor zorgen dat we morgen in Race 2 sterker zijn. We hebben dit jaar al zeven podiumplaatsen behaald maar slechts één overwinning: dit moeten we verbeteren.”

Glenn van Straalen – P9: “Dit was zeker een sterke race, ik kon goed naar voren komen en had het vertrouwen om in te halen. Ook de vijfde startpositie voor morgen is fijn, ik denk dat we over een goed racetempo beschikken. Hopelijk kunnen we morgen nog iets vinden om dan nog iets verder naar voren te staan.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het was een hele goede dag voor het team, ik ben heel blij met de prestaties van Stefano en Glenn. Stefano is als derde geëindigd en alsnog voelt dat een beetje teleurstellend omdat er meer in zat. Hij heeft alles gegeven maar kwam uiteindelijk in de laatste ronde als derde over de finish. Maar hij stond wederom op het podium en heeft goede punten gescoord dus het was gewoon een sterke race."

"Glenn wist zich terug te knokken naar de achtste positie en heeft de vijfde snelste rondetijd gereden waardoor hij morgen op de tweede startrij staat. Na het weekend op Donington Park had ik het al over de lichtpuntjes die we steeds vaker zien en dit was er ook weer een. Met Stefano zondag op pole position en Glenn vanaf de vijfde plaats op de grid kunnen we spreken over een goede dag en kijken we natuurlijk ontzettend uit naar de tweede race van morgen. Er zit zeker nog iets meer in voor beide rijders dus we gaan vanavond aan de slag om voor morgen nog een klein stapje te maken.”

Na een warm up sessie in de ochtend gaat Race 2 voor de World Supersport klasse op het Autodrom Most zondagmiddag opnieuw om 15:15 uur van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS