Formule 1 • MOTO GP

Ten Kate Racing verzekert zich met Manzi opnieuw van de eerste startrij op Autodrom Most, Glenn van Straalen op P14

Uitgegeven door HJ van Keulen • 19 juli 2024 23:21

Stefano Manzi van het Pata Yamaha Ten Kate Racing heeft zich vrijdagmiddag als derde gekwalificeerd voor de eerste World Supersport race van het weekend op het Autodrom Most. De Italiaan begon wederom zeer sterk aan het raceweekend in Tsjechië en staat voor de vijfde keer in zes races op de eerste startrij. Glenn van Straalen kende een moeizamere kwalificatie en eindigde als veertiende.

Manzi verzekert zich opnieuw van de eerste startrij op Autodrom Most

Dit weekend wordt de zesde ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het Autodrom Most in Tsjechië. Het weekend begon met zonnige en warme omstandigheden en ook op zaterdag en zondag is de verwachting dat het ruim 30°C wordt. Nadat Stefano Manzi en Glenn van Straalen de vrije training op vrijdagochtend als respectievelijk derde en twaalfde afsloten werd ’s middags de Superpole sessie verreden.

Met een 1’34.509 eindigde Stefano Manzi als derde op de tijdlijst en heeft hij zich voor de vijfde keer dit jaar verzekerd van een plaats op de eerste startrij. Vanwege een reglementswijziging lijkt de Yamaha dit weekend weer wat competitiever te kunnen zijn in de World Supersport klasse. Teamgenoot Glenn van Straalen sloot de Superpole sessie af met een 1’35.591 waarmee hij als veertiende gekwalificeerd staat.

Stefano Manzi – P3: “Het was een goede kwalificatie, op de eerste rij staan is altijd goed. Vooral op dit circuit, want de eerste chicane is erg krap. Ik ben best tevreden over onze prestaties van vandaagvwant we hebben veel kunnen verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Het is goed om wat dichter bij onze rivalen te zittenvmaar we staan nog niet aan de top, dus we moeten blijven werken. Laten we nu kijken wat we kunnen doen in Race 1, zoals altijd zal ik alles geven.”

Glenn van Straalen – P14: “Het was een moeilijke sessie, dit is niet de startpositie die ik had willen hebben. We moeten uitzoeken waarom de kwalificaties zo moeizaam voor ons verlopen. We gaan kijken of we vanavond en morgenochtend in de warm up nog wat kunnen vinden zodat we er morgen in de race beter bij kunnen staan.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Het was een sterke eerste dag van Stefano, de technische reglementen in de World Supersport klasse lijken nu iets beter gebalanceerd te zijn. Hij kon meevechten voor pole position en ik ben heel blij dat hij op de eerste rij staat. Zijn racetempo is heel sterk en ik verwacht dat we morgen met hem meedoen voor een topklassering."

"Aan de kant van Glenn kwam het niet samen in de kwalificatie. Tijdens de vrije training was hij erg sterk en zoals in de afgelopen raceweekenden is zijn racetempo ook hier goed. Helaas starten we vanaf de veertiende plaats en dat maakt het altijd lastig, met name op dit circuit met de eerste chicane. Gelukkig kan hij goed starten en heeft hij een goede eerste ronde in zich. We moeten aan de slag om te zien of we wat kunnen vinden zodat ook hij een goed resultaat kan behalen. Ik kijk er met alle vertrouwen naar uit dat hij dat morgen voor elkaar kan krijgen, zodat hij dan ook voor de race van zondag een betere startpositie heeft."

"Beide rijders zijn klaar om aan te vallen en zoals altijd zijn we enorm strijdbaar. De Yamaha doet hier zeker mee voor een topklassering.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS