Formule 1

Sven Smeets, Sportief Directeur van Williams F1 Racing moest even slikken: “We zijn ongelooflijk teleurgesteld"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 25 augustus 2024 11:13

Sven Smeets, Sportief Directeur van Williams F1 Racing moest ongetwijfeld even slikken. In de derde vrije training reed Logan Sargeant de Williams F1 bolide plat en kon niet deelnemen aan de kwalificatie. Daarin leek Alex Albon goed op weg, maar hij kreeg na afloop een DQ aan zijn broek. Een dag om snel te vergeten voor Williams F1 Racing.

Williams F1

"Een dag met gemengde gevoelens. Nadat Logan was gecrasht in FP3 heeft het team zijn uiterste best gedaan om de auto klaar te krijgen voor de kwalificatie, maar helaas was er gewoon te veel te doen, waardoor Logan vanaf P20 zal moeten starten."

"Aan de andere kant had Alex een geweldige middag met een goed presterende auto en solide runs in Q1 en Q2 die hem naar Q3 brachten."

Achteraf kwam de bittere pil. “Helaas is Alex gediskwalificeerd voor de kwalificatie omdat zijn vloer buiten het reglementaire volume van de FIA viel”, zei Williams na de bekendmaking van de beslissing. “We zijn ongelooflijk teleurgesteld over deze uitkomst en zullen een grondig onderzoek uitvoeren en binnenkort met een update komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS