Formule 1

Max Verstappen over veranderingen aan auto: 'Hopelijk komt hij daardoor iets beter tot zijn recht"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 oktober 2024 19:05

Na vier weken pauze, strijkt het F1-circus komend weekend neer in Austin, Texas voor de negentiende race van het seizoen. Het Circuit of the America’s vormt het strijdtoneel voor de Grand Prix van Amerika. Kampioenschapsleider Max Verstappen blikt vooruit op wat een cruciale driedaagse gaat worden in zijn titelstrijd tegen Lando Norris.



Dit weekend staat tevens in het teken van het sprintformat. Voor de vierde keer dit seizoen zal er op zaterdag een kortere race worden afgewerkt in aanloop naar de Grand Prix op zondag. Er zijn dus maximaal acht punten extra te verdienen voor het kampioenschap. Gevolg is wel dat er op vrijdag ruimte is voor slechts een oefensessie.

Verstappen benadrukt zodoende ook dat hij een spannend weekend verwacht in het Zuiden van Amerika. “Dit zal een hectisch weekend worden met de sprintrace erbij en er staan sowieso veel dingen gepland”, vertelt de Red Bull-coureur. Toch ziet de Nederlander de aanstaande afspraken wel met een positief gevoel tegemoet. “We hebben in elk geval veel goede herinneringen aan Austin dus we kijken ernaar uit hier terug te keren.”

Dat neemt niet weg dat er volgens de drievoudig wereldkampioen in de hoogste klasse van de autosport nog wel wat vraagtekens zijn over de snelheid van zijn Red Bull-bolide. “We hebben een paar weken niet geracet, waardoor we de kans hadden om onze focus te hervinden en om te werken aan de performance. We hebben dingen aan de auto veranderd, hopelijk komt hij daardoor iets beter tot zijn recht op dit circuit. We zullen zie of we weer wat competitiever kunnen zijn als we de baan opgaan”, aldus Max Verstappen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS