Formule 1

Lewis Hamilton spreekt Max Verstappen aan op 'vijandigheid' na laatste botsing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juli 2024 10:01

Lewis Hamilton heeft het gevoel dat de 'vijandigheid' van Max Verstappen jegens hem er altijd zal zijn. Dat zei hij nadat Verstappen met een beschuldigende vinger naar Hamilton had gewezen voor hun botsing in de GP van Hongarije. Nadat hij Hamilton niet had kunnen passeren in hun eerste intense gevecht om de laatste podiumplek in Hongarije, keerde Verstappen terug voor deel twee in de laatste stint, maar deze keer eindigde het in een contact dat Verstappen de lucht in stuurde.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Verstappen lanceerde een actie aan de binnenkant van Hamilton in bocht 1, maar blokkeerde beide voorwielen en raakte de rechter voorband van Hamiltons Mercedes toen de Brit de bocht in draaide.

Hamilton oordeelde dat dit een race-incident was, hoewel de 'vijandigheid' van Verstappen geen verrassing voor hem was. Tijdens de persconferentie na afloop van de GP van Hongarije zei Hamilton over het incident met Verstappen: "Van wat ik me kan herinneren, passeerden we een achterblijver. Ik kwam in de remzone en toen verscheen Max. Ik schoof op om te verdedigen.”

"Ik liet genoeg ruimte aan de binnenkant, maar Max sloot aan en hij ging een andere kant op dan ik. Ik ging naar hem toe, de hoek om, en hij schoot naar de overkant. Het voelde als een race-incident. Het is makkelijk om zulke fouten te maken. Ik vind niet dat er vijandigheid moet zijn. Maar van zijn kant zal die er altijd zijn."

In 2021 werd Max Verstappen op Silverstone in een snelle bocht snoeihard de bandenstapels ingestuurd na contact met Lewis Hamilton. Lange tijd had Verstappen zelfs slecht zicht. De crash had door de enorme inpact veel slechter kunnen uitpakken... Dat vergeet Max niet....

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS