Karting • GK4 Kartseries

Talent Roxanne Lantinga imponeert opnieuw met podium: "Als meisje heb ik het soms extra moeilijk tussen de jongens, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2024 14:16

KERPEN - Met een indrukwekkende tweede plaats heeft kartster Roxanne Lantinga haar stempel gedrukt op de vijfde ronde van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Kerpen toonde het veertienjarige talent uit Uithuizen in de IAME X30 Senioren-klasse aan dat ze tot de absolute top van Nederland behoort, ondanks haar jonge leeftijd.

Talent Roxanne Lantinga imponeert opnieuw in GK4 Kart Series

"Tweede in de finale voelt eerlijk gezegd weleen beetje zuur omdat ik de hele dag met een voorsprong op kop reed", bekende Roxanne. "In de eerste en tweede heat kon ik makkelijk een gat slaan, maar in de finale maakte ik helaas wat foutjes."

Ondanks de lichte teleurstelling over het mislopen van de overwinning, bleef de razendsnelle Groningse positief want Roxanne zit er dit jaar altijd van voren bij. "Ik leer elk weekend weer nieuwe dingen bij. Dit jaar gaat het over het algemeen ontzettend goed. En tweede is natuurlijk nog steeds een mooi resultaat", zei de rijdster van topteam Fusion Motorsport Benelux.

Roxannes toch al knappe prestaties zijn des te indrukwekkender gezien haar jonge leeftijd en het feit dat ze als meisje uitblinkt in een door jongens gedomineerde sport. "Als meisje heb ik het soms extra moeilijk tussen de jongens. Ze willen niet graag van een meisje verliezen en rijden daarom soms agressiever. Maar ik laat zien dat meiden het ook kunnen", zei ze trots.

In het kampioenschap staat Roxanne er goed voor. "Ik sta nu tweede, met nog twee races te gaan. Ik heb de eerste ronde in Mariembourg gewonnen, maar had daarna wat pech in Genk. In Eindhoven werd ik vierde en nu dus tweede", blikte ze terug.

Talent Roxanne Lantinga imponeert opnieuw in GK4 Kart Series

Het jonge talent keek al uit naar haar volgende uitdaging. "Dat is de Ladies Cup in Le Mans. Daar kan ik een ticket winnen voor de IAME World Finals. Met mijn huidige snelheid moet dat zeker goed komen", keek ze positief vooruit.

Het feit dat Roxannes uitstekend presteert in verschillende series onderstreept haar talent. "Bij de Benelux en de Euro Series had ik een goede snelheid. In de Benelux eindigde ik helaas als 24ste door een crash in de finale, maar ik had wel een P2 in de kwalificatie gereden. Bij het EK werd ik derde in mijn kwalificatiegroep en uiteindelijk elfde in de finale. Net alle Europese rijders erbij is dat een heel goed resultaat.”

Ze had dan ook alle reden om met een positief gevoel uit te kijken naar haar volgende wedstrijden. “Met mijn huidige vorm en de steun van mijn team ga ik er alles aan doen om het kampioenschap binnen te halen!"

Roxanne bedankte haar monteur en haar team Fusion Motorsport Benelux, Bas Harting voor de coaching, haar monteur Luca Griggs, haar broer Kevin, team Fusion Motorsport Benelux, haar ouders en familie en haar vrienden die elke race kijken en haar supporters.

Roxanne Lantinga zoekt nog bedrijven die haar willen ondersteunen op haar weg naar de top. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS