Formule 1

Charles Leclerc verrast met podium in Zandvoort: "We kunnen extreem tevreden zijn"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 17:04

Charles Leclerc behaalde tegen alle verwachtingen in op het podium tijdens de Nederlandse Grand Prix op het circuit Zandvoort. De Ferrari-coureur kwalificeerde zich niet als favoriet voor de top drie en startte als zesde. Volgens het team was zelfs dit al boven verwachtingen, maar dankzij een buitengewoon sterk optreden wist hij toch de derde plaats veilig te stellen.

Charles Leclerc Formule 1 Zandvoort

"Ik ben heel, heel verrast", gaf Leclerc na afloop toe in gesprek met de Formule 1. "Ik ben niet vaak tevreden met een P3, maar nu mogen we extreem tevreden zijn met het werk dat we hebben gedaan. In de race vonden we meer snelheid, voerden we een perfecte strategie uit en ondercutten we twee concurrenten."

Ferrari begon het weekend met twijfels over hun snelheid, vooral gezien de prestaties van de McLarens en Red Bulls. Tegen alle verwachtingen in kon een sterke racepace van Leclerc zich op werken naar de derde positie in de race. Terwijl Max Verstappen en Lando Norris streden om de overwinning, kon Leclerc profiteren van zijn consistente tempo. Hij stond lange tijd onder druk van Oscar Piastri, maar de Monegask hield hem knap van zich af.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS