Karting • GK4 Kartseries

De karter in topvorm! Djamairo Hoft breidt voorsprong uit in GK4 Kart Series: weer P1 bij de Mini's!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2024 14:16

EINDHOVEN - Met zijn derde overwinning in vier rondes onderstreepte karttalent Djamairo Hoft zijn titelambities in de GK4 Kart Series. De elfjarige kartcoureur uit Rhoon snelde ook in Eindhoven naar de overwinning in de Mini Parilla-klasse en verstevigde daarmee zijn leiding in de titelstrijd.

Djamairo Hoft WJS Racing

Dat hij in Eindhoven zo snel was, verbaasde geenszins. Want Djamairo verkeert in blakende vorm. Zo was hij twee weken eerder nog derde geworden in Genk in het internationaal hoog aangeschreven IAME Benelux-kampioenschap.

“Het gaat wel lekker”, zei de immer bescheiden Djamairo zaterdag na afloop van de finale op circuit De Landsard. “Het ging wel een beetje zoals ik verwacht had, maar ik dacht niet dat ik vandaag wel zou winnen. Ik dacht alleen maar: ik zie wel wat er gebeurt. Ik hoopte een beetje op een podiumplaats.”

Daar had de topper van WJS Racing ook alle reden toe. De trainingen op de Brabantse piste gingen namelijk al goed. “Ik was best wel snel. Ik zat qua tijden steeds in de top vijf. In de kwalificatie had ik poleposition. Dat had ik wel een beetje verwacht omdat ik wist dat we een echt goede snelheid hadden. Het gaf veel zelfvertrouwen voor de wedstrijden.”

Dat toonde Djamairo in de eerste race dan ook op overtuigende wijze. “Ik heb na de start P1 behouden en daarna heb ik een gat geslagen, van drie seconden of zo. De tweede race was het hetzelfde verhaal en in de derde race ook.”

Het was ook de enige juiste strategie, wist Djamairo. “De baan hier is niet heel groot. Dat maakt het moeilijk inhalen.” De enige onzekere factor voor de talentvolle Zuid-Hollander is dat hij het circuit in Eindhoven niet goed kende. “Ik train hier eigenlijk nooit. Alleen vorige week voorafgaand aan de wedstrijd.”

Djamairo Hoft wint GK4 Kart Series in Eindhoven

Het was in ieder geval genoeg voor hem om het hele weekeinde de ideale lijn te kunnen rijden en zo een gat met de concurrentie te kunnen slaan. “In de GK4 kart Series stond ik al eerste. Ik heb mijn voorsprong uitgebreid.”

Gezien het feit dat hij regelmatig podiumplaatsen pakt en ook wedstrijden wint, wat is dan zijn ambitie voor het vervolg van zijn seizoen? “Ik wil zoveel mogelijk bekers winnen, en hopelijk kampioen worden in de GK4.”

Zijn volgende race is de vierde ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. Die wordt later deze maand gehouden op het circuit van Genk. Hij keek er alvast naar uit. Djamairo: “Ik hoop in de Benelux weer een podiumplaats te kunnen winnen. Het moet kunnen!”

Djamairo bedankt zijn vader en moeder, zijn zus en zijn team WJS Racing.

Djamairo Hoft wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door S. van Harn Montage en Elektrotechniek en Romano Hoft Montage.

Djamairo zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met [email protected].

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS