Formule 1

Esteban Ocon voelde zich 'pisnijdig' over de promotie van Max Verstappen naar de Formule 1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2024 06:25

Esteban Ocon heeft toegegeven dat hij zich jaren geleden ‘pisnijdig’ voelde toen hij zag hoe Max Verstappen gepromoveerd werd tot de jongste Formule 1-coureur ooit, nadat hij als derde was geëindigd in hetzelfde kampioenschap dat hij net had gewonnen. Tegelijkertijd onthulde Ocon dat hij in 2014 geen optie had om door te gaan met racen, maar al snel vond hij via het Mercedes Junior Programme weer een weg terug in de autosport.

Jos Verstappen en Max Verstappen F1


Ocon gaf toe dat hij en Verstappen een 'zeer vurige' rivaliteit hadden tijdens hun tienerjaren, toen ze samen begonnen met racen, samen met coureurs als Charles Leclerc en Pierre Gasly die rond dezelfde tijd door de juniorenrangen kwamen. Verstappen werd, na slechts één seizoen autoracen, waarbij hij als derde eindigde achter Ocon en Tom Blomqvist in het Europese Formule 3-kampioenschap, gepromoveerd door Helmut Marko op weg naar een stoeltje bij Toro Rosso in 2015.

Ocon, die voor het eerst tegen Verstappen racete in het karten, onthulde eerst wat meer over de confrontatie van Verstappen in hun jongere dagen. "Het was erg vurig, maar iedereen was destijds een beetje bang voor Jos en Max, omdat Jos eerder in de Formule 1 reed. Hij stond bekend om hoe fel en intimiderend hij kan zijn als hij met anderen praat op kartbanen", vertelde Ocon aan de High Performance Podcast.

"Maar mijn vader en ik, wij waren nooit bang, omdat we gewoon wilden racen. We wilden hard racen, en we hebben hard geracet, we raceten echt hard. En soms gingen we over de lijn, weet je, bij bepaalde kartwedstrijden. Dat alles heeft me veel geleerd over hoe te racen, en ik hoop dat het hem ook een goede hoeveelheid heeft geleerd. Toen ontmoetten we elkaar in de Formule 3, ook racend om de titel, en daar was het racen ook hard.”

"Ik heb genoten van het racen met Max, ik heb er altijd van genoten. Weet je, hard racen is altijd cool voor mij, racen, zij aan zij heel dichtbij. Dat is waar racen om draait. Er is niets anders dat me zo opwindt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS