Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

FOTO'S - Lekke band berooft Walkenhorst-Aston Martin van Mex Jansen van goede klassering op de Nurburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2024 14:01

Het derde raceweekend van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup vond plaats op de Nürburgring. Walkenhorst Motorsport kwam aan de start met drie Aston Martin Vantage GT3's en reisde gemotiveerd af naar de Eifel na een veelbelovende 24 uursrace in Spa. De jonge Nederlander Mex Jansen en Ben Green startten samen met Tim Creswick in de Bronze Cup auto van het team uit Nedersaksen. Bij de start van het tweede uur van de race kreeg Mex Jansen een lekke band en moest hij een ongeplande stop maken in de pitstraat om de beschadigde band te laten wisselen. De extra pitstop zorgde ervoor dat de auto veel tijd verloor, waardoor Jansen en Green een race begonnen om de resterende racetijd in te halen en ze een gat van meer dan een halve minuut op de andere auto's in de klasse moesten dichten. Het trio deed dat met verve en eindigde de race uiteindelijk op de twaalfde plaats in de Bronze Cup.

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 1

Veel fans en gasten steunden het raceteam van Walkenhorst-Aston Martin tijdens de race op het traditionele circuit, een locatie die goed bekend is bij het team. "De test- en oefensessies op vrijdag en zaterdag waren voor iedereen een uitdaging: typisch Eifelweer met terugkerende zware regenval maakte het moeilijk om gegevens te verzamelen voor de droge race. Bovendien werd de baan herhaaldelijk schoongespoeld, zodat eventuele rubberslijtage werd weggespoeld en de baan daardoor behoorlijk glad was", meldt Walkenhorst Motorsport Managing Director Jörg Breuer.

In de kwalificatie op zondagochtend was al duidelijk dat het een moeilijke dag zou worden voor het team. Lorcan Hanafin crashte zwaar in de Michael Schumacher S in de Silver Cup-auto. De jonge Brit overleefde de crash ongedeerd, maar de Vantage raakte zwaar beschadigd. "Veel dank aan ons team voor het geweldige werk om de zwaar beschadigde auto op tijd voor de start van de race te repareren", zei Breuer, die de ervaren monteurs van het raceteam prees. Maar de reparatie heeft geen vruchten afgeworpen. Na ongeveer twee uur racen dwong de gevolgschade van het ongeval Romain Leroux om op te geven nadat hij de auto had gedeeld met zijn Franse landgenoot Maxime Robin en Hanafin.

Nr34_Aston_Martin_Walkenhorst Foto 2Foto: Michèle Scudiero

De drie Aston Martin-fabrieksrijders David Pittard, Ross Gunn en Henrique Chaves wisselden elkaar af in de Pro-auto met startnummer #34. De Portugese coureur Chaves startte de race vanaf de 17e plaats op de grid en overleefde de chaotische eerste ronde zonder kleerscheuren, waarbij hij meteen zes posities goedmaakte. Tijdens de drie uur durende race op het GP-circuit van de Nürburgring was de auto lange tijd verwikkeld in zwaarbevochten duels en meerdere gevechten, wat voor spanning zorgde in de pits van Walkenhorst Motorsport. De auto schoof af en toe op naar de Top-10, maar verloor belangrijke seconden na een goede pitstop in de laatste stint, met als gevolg dat Gunn de geblokte vlag op de 13e positie passeerde en de punten nipt misliep.

"Om eerlijk te zijn, misten we wat snelheid in de race in vergelijking met de absolute topgroep. We zullen tot in detail onderzoeken wat de oorzaak is en ons blijven verbeteren", legt Niclas Königbauer, Managing Director van Walkenhorst Motorsport, uit. "Het eindresultaat is niet wat we voor het weekend hadden verwacht. We gaan nu hard werken om ervoor te zorgen dat we het volgende raceweekend in Monza weer voor goede resultaten kunnen strijden met alle drie de auto's."

Het vierde raceweekend van de Fanatec GT World Endurance Cup vindt plaats in Monza van 20 tot en met 22 september. Het circuit in Noord-Italië, dat onlangs enorme moderniseringswerkzaamheden heeft ondergaan, wordt beschouwd als een van de snelste Europese circuits en wordt gekenmerkt door zijn vier lange rechte stukken. Voor Mex Jansen wordt het zijn vuurdoop op het Italiaanse circuit.

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 3

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 4

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 5

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 6

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 7

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 8

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 9

nWalkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 10

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 11

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 12

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 13

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 14

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 15

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 16

Walkenhorst-Aston Martin Mex Jansen Foto 17

Nr34_Aston_Martin_Walkenhorst Foto 18Foto: Michèle Scudiero

Bron foto's: GT-World-Challenge-Europe/press-members-gallery





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS