Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Toby Sowery wint verregende GTWC Europe Pre-Qualifying; Loek Hartog snelste Nederlander op P7 + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juli 2024 15:00

Century Motorsport was op zaterdagmiddag de beste in de Pre-Qualifying van de Fanatace GT World Challenge Europe op de Nürburgring. De #991 BMW won in een sessie die werd geteisterd door hevige regen, waardoor er geen snelle ronden konden worden gereden. Toby Sowery zette zijn tijd neer binnen de eerste 10 minuten, waarna de regen toenam en het onmogelijk werd om rondetijden te verbeteren. De Britse coureur reed in 2m09.613s en versloeg daarmee de #188 Garage 59 Aston Martin van Adam Smalley met 0.301s.

Fanatec GT World Challenge Nürburgring Foto 1P1 voor de #991-BMW M4 GT3 van Sowery/Dennis/Leung

Dit betekende dat de Bronze Cup-auto's één-twee waren in de sessie, terwijl een Silver-team als derde eindigde. Yannick Mettler was twee tienden achter Smalley in de #3 GetSpeed Mercedes-AMG, waarmee hij een mooie prestatie van de winnaar van de CrowdStrike 24 Hours of Spa-klasse van dit jaar bekroonde.

Franck Perera werd vierde in de #163 Grasser Racing Lamborghini, waarmee hij de sterke vorm van deze ploeg in de vrije training voortzette. Henrique Chaves werd vijfde in de #34 Walkenhorst Motorsport Aston Martin, gevolgd door de #99 Tresor Attempto Racing Audi en de #97 Rutronik Racing Porsche. De negen snelste auto's zetten allemaal hun beste tijden neer in hun eerste vliegende ronde.

Fanatec GT World Challenge Nürburgring Foto 2P2 voor de #188-McLaren 720S GT3 EVO van Smalley/Ramos/Prette

Een Gold Cup-auto stond bovenaan de algemene ranglijst in de vrije training, maar in een belangrijke ommekeer werd de klasseleider slechts 20e in de pre-kwalificatie. Lorenzo Ferrari was de beste van hen in de #88 Tresor Attempto Racing Audi, gevolgd door de #25 Saintéloc Racing Audi die zaterdagochtend leidde voor de #77 HRT Mercedes-AMG.

Fanatec GT World Challenge Nürburgring Foto 3Snelste Nederlander was de #97-Porsche 911 GT3R met onder andere Loek Hartog

Snelste Nederlander was de #97-Porsche 911 GT3R met onder andere Loek Hartog. Zij zetten de zevende snelste tijd neer. Mex Jansen (#36-Aston Martin Vantage AMR GT3 EVO) eindigde op P17, gevolgd door Morris Schuring op P18. Michael Verhagen volgde met de de #80-Porsche op P22, gevolgd door #66-Dylan Pereira op P27, #55-Jop Rappange op P30, #57-Daan Pijl (Arrow) en Colin Caresani op P36 en als letterlijk laatste van het startveld kwalificeerde de #11 met onder andere Job van Uitert zich op de vijftigste plaats. Werk-aan-de-winkel dus op de zondagochtend voor Job van Uitert (Aston Martin Vantage AMR GT3 EVO), die doorgaans aan de kop van het veld te vinden is.

De sessie werd na 20 minuten onderbroken door een rode vlag om het baanoppervlak bij de laatste bocht vrij te maken. Er waren geen andere grote incidenten, hoewel een aantal auto's kleine spins en contact opliepen in de verraderlijke omstandigheden.

Nu de zaterdagrace is afgelopen, kan alle aandacht worden gericht op de kwalificatie, die zondagochtend vroeg om 08:45 CEST van start gaat. Hiermee wordt de definitieve startopstelling voor het hoofdevenement vastgesteld: een drie uur durende Endurance Cup-race die om 15:00 uur begint. Alle actie wordt live uitgezonden op het GT World YouTube-kanaal.

Klik hier voor de uitslag van de Pre-Qualifying op zaterdag 27 juli 2024 van de Fanatec GT World Challenge op de Nürburgring

Fanatec GT World Challenge Nürburgring Foto 4P3 voor #3-Mercedes-AMG GT3 EVO van GetSpeed voor Mettler/Kell/Bartone

Bron foto's: GT-World-Challenge-Europe/press-members-gallery





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS