Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Podiumplek voor Mark en Max van der Snel op Spa-Francorchamps na zinderende race in Michelin Le Mans Cup

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 augustus 2024 07:31

Er was Nederlands succes dit raceweekend op het circuit van Spa-Francorchamps. Vader en zoon Mark (53) en Max van der Snel (21) hebben hun eerste podiumplek van het seizoen gehaald in de Ligier LMP3 in de Michelin Le Mans Cup. Mark begon de zaterdag met een nette kwalificatie en zette de auto op P11 van de 28 deelnemers. Gelijk na de start wist hij een grote crash in de eerste bocht te ontwijken en reed Mark zeer consistent lange tijd op P5. Na een goede pitstop en de rijderswissel reed Max continu snelle rondetijden en lag hij zelfs even virtueel 2e. Uiteindelijk finishte Max op P4. Pas enkele uren na de race kreeg More Motorsport te horen dat de stewards een aantal penalty's hebben uitgedeeld aan andere teams en dat ze op P3 zijn geëindigd. Een promotie dus naar het podium in een zinderende wedstrijd op een van de mooiste circuits in de wereld.

Max en Mark van der Snel

"Natuurlijk is het erg jammer dat we ter plekke niet op het podium hebben gestaan, ten overstaande van alle aanwezige vrienden, familie en sponsors die speciaal naar Spa-Francorchamps waren gekomen", aldus Max van der Snel. "Maar het belangrijkste is dat we gedurende deze week een zeer goede racepace hadden en grote stappen hebben gemaakt met het team. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen aan dit mooie resultaat, dus daar mogen we zeer trots op zijn. Wij kijken nu al uit naar onze volgende race op 28 september op het circuit van Mugello in Noord-Italië."

Podiumplek voor Mark en Max van der Snel op Spa-Francorchamps

Over More Motorsport
More Motorsport is het eerste volledig Nederlandse raceteam dat deelneemt aan de Michelin Le Mans Cup. De Michelin Le Mans Cup is onderdeel van de European Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans en doet zes populaire Europese circuits aan: Barcelona, Le Castellet, Le Mans, Spa-Francorchamps, Mugello en Portimao. De 21-jarige Max van der Snel maakt dit jaar als ‘silver driver’ zijn debuut in deze competitieve, internationale raceklasse. De talentvolle autocoureur startte vorig raceseizoen voor het eerst in de LMP3. Hij debuteerde samen met zijn vader Mark in de Prototype Cup Germany en won niet alleen de thuisrace op het TT Circuit van Assen, maar werd tevens Junior Champion. Mark won vorig seizoen het Tropy Championship.

More Motorsport wordt ondersteund door de Fortezza Groep, Sonic Equipment, Fynanch, Electro World Stadhouder, Printed Sim Racing en Smith Communicatie. Voor meer informatie www.more-motorsport.nl