Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Leon Kohler en Maxime Oosten kijken uit naar komend ADAC GT Masters-weekend in Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 29 augustus 2024 09:01

De ADAC GT Masters keert terug van zijn zes weken durende zomervakantie in Spa-Francorchamps, naar de legendarische achtbaan in de Belgische Ardennen. Zoals gebruikelijk zal FK Performance Motorsport twee BMW M4 GT3’s inzetten. Leon Köhler en Maxime Oosten, evenals Eduardo Coseteng en Grégory de Sybourg zullen om beurten plaatsnemen in de cockpits van de twee BMW's.

Leon Kohler en Maxime Oosten ADAC GT Masters-weekend Spa-Francorchamps Foto 1

Perfecte voorbereiding
Om zich perfect voor te bereiden op het raceweekend op het 7.004 kilometer lange circuit, heeft het Noord-Duitse raceteam uit Bremen onlangs een uitgebreide testsessie afgerond op het Circuit de Spa-Francorchamps. Een baan die coureurs en fans in vervoering brengt met bochten als Eau Rouge, Raidillon en Blanchimont. Tijdens deze test heeft het raceteam veel kunnen leren voor het komende weekend en de auto’s kunnen afstemmen op het circuit.

Leon Kohler en Maxime Oosten ADAC GT Masters-weekend Spa-Francorchamps Foto 2

Tweede plaats
In het kampioenschap staan Leon Köhler en Maxime Oosten op de tweede plaats na het vierde van in totaal zes raceweekends in 2024. De twee coureurs behaalden ieder één overwinning op de evenementen in Oschersleben en Zandvoort. Na het evenement op de Nürburgring staan ze nog maar negen punten achter op de top van de ranglijst. Eduardo Coseteng en Grégory de Sybourg staan op de twaalfde plaats.

Leon Kohler en Maxime Oosten ADAC GT Masters-weekend Spa-Francorchamps Foto 3

Vertrouwd format
Wanneer de ADAC GT Masters voor het eerst sinds 2015 van start gaat in Spa-Francorchamps, zal de raceserie opnieuw vertrouwen op het endurance format, dat voor het laatst werd gehanteerd op de Nürburgring en van vele kanten werd geprezen. In de race van zaterdag, die 80 minuten en één ronde duurt, zijn twee pitstops en coureurswissels vereist. Tijdens beide pitstops wordt er ook getankt en tijdens één stop worden de banden gewisseld. De race op zondag duurt 40 minuten en één ronde met één coureurswissel.

Leon Kohler en Maxime Oosten ADAC GT Masters-weekend Spa-Francorchamps Foto 4

Waar te zien?
De twee ADAC GT Masters-races beginnen komende zaterdag 31 augustus om 11:05 uur en op zondag 1 september om 14:55 uur. Fans hebben de mogelijkheid om de twee races op Sport1 op de Duitse FreeTV en op de officiële YouTube-stream te bekijken. Sport1 zendt de zaterdagrace live uit en de zondagrace in een samenvatting vanaf 17:00 uur. Ook de kwalificatie op zondagochtend is in de stream te volgen. Vanwege het strakke schema vindt vrijdag al de eerste kwalificatie plaats.

Leon Kohler en Maxime Oosten ADAC GT Masters-weekend Spa-Francorchamps Foto 5

Foto’s: Axel Weichert/ FK Performance GbR/ GT-Place UG



ADAC_GT_Masters_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS