Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Maxime Oosten en Leon Kohler vieren hun derde 2024-overwinning in de ADAC GT Masters op zonnig Spa

Uitgegeven door Peter Vader • 3 september 2024 09:10

SPA-FRANCORCHAMPS - De ADAC GT Masters gingen na de zomerstop verder op de achtbaan van de Belgische Ardennen op Spa-Francorchamps. Het traditionele circuit in België verwelkomde de deelnemers op beide racedagen met een stralende zon en temperaturen rond de 30°C. FK Performance Motorsport zette opnieuw twee BMW M4 GT3's in, titelkandidaten Maxime Oosten en Leon Köhler gaven met een zwaarbevochten overwinning opnieuw hun visitekaartje af.

ADAC GT Masters Spa-Francorchamps winnaar FK Performance Motorsport BMW M4 GT3 Maxime Oosten Leon Köhler Foto 1

In de Ardennen maakte de ADAC GT Masters opnieuw gebruik van het uithoudings- en sprintformat. De eerste race duurde 80 minuten en de teams moesten twee pitstops maken, tanken en banden wisselen. Oosten en Köhler begonnen de race vanaf de achtste plaats op de grid. Met een goede strategie en sterke snelheid vocht het duo zich een weg naar de vierde positie, al verloren ze wat tijd door een onbedoelde aanrijding met een Lamborghini.

ADAC GT Masters Spa-Francorchamps winnaar FK Performance Motorsport BMW M4 GT3 Maxime Oosten Leon Köhler Foto 2

Leon Köhler startte de race van zondag vanaf de vijfde plaats op de grid en wist ondanks de chaos bij de start enkele posities goed te maken. Na 40 minuten racen eindigde Maxime Oosten de race aanvankelijk op de tweede plaats, maar na afloop van de race kreeg de als eerste geplaatste Mercedes-AMG van de kampioenschapsleiders een tijdstraf van 15 seconden omdat hij het startongeval veroorzaakte en daarmee raakte ver achterop. Maxime Oosten en Leon Köhler vieren hun derde overwinning van het seizoen in de ADAC GT Masters. Grégory de Sybourg en Eduardo Coseteng behaalden na een moeilijk raceweekend de 15e plaats.

“Ik ben in de wolken dat we hebben gewonnen. “Dankzij de eerste plaats konden we een paar punten inhalen op de koploper en onze kansen op de titel aanzienlijk vergroten”, aldus Oosten. Zijn teamgenoot Köhler was opgelucht na de race: “Al met al was het een moeilijk weekend voor ons. Vooral de koppeling gaf ons problemen, maar uiteindelijk hebben we gewonnen en daar ben ik heel blij mee.”

ADAC GT Masters Spa-Francorchamps winnaar FK Performance Motorsport BMW M4 GT3 Maxime Oosten Leon Köhler Foto 3

Na vier van de zes raceweekends staan Oosten en Köhler op de tweede plaats in het kampioenschap, twaalf punten achter de kampioenschapsleiders en hebben daardoor nog steeds goede kansen om het kampioenschap te winnen. Teamcollega’s Grégory de Sybourg en Eduardo Coseteng staan momenteel op de 13e plaats. FK Performance Motorsport bezet tevens de tweede plaats in het teamklassement. Het laatste weekend van september gaan de ADAC GT Masters door op de Red Bull Ring en tegelijkertijd zal het raceteam uit Bremen ook meedoen in de ADAC GT4 Duitsland op het pittoreske circuit in Stiermarken.

ADAC GT Masters Spa-Francorchamps winnaar FK Performance Motorsport BMW M4 GT3 Maxime Oosten Leon Köhler Foto 4

ADAC GT Masters Spa-Francorchamps winnaar FK Performance Motorsport BMW M4 GT3 Maxime Oosten Leon Köhler Foto 5

Foto’s: Axel Weichert/ FK Performance GbR/ GT-Place UG



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS