Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Mex Jansen met Walkenhorst-Aston Martin aan de start in de GT World Challenge Europe op de Nurburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juli 2024 17:30

Vier weken na de CrowdStrike 24 Hours of Spa staat de volgende race van Walkenhorst Motorsport in de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup op het programma. Op de Nürburgring vindt de enige Duitse ronde van de SRO Endurance Series plaats, met 50 GT3-auto's op de grid. Walkenhorst Motorsport zet drie Aston Martin Vantage GT3's in. "Tijdens de endurance klassieker in Spa hebben we met alle auto's een sterke prestatie geleverd. Helaas zorgde een beetje pech ervoor dat het podium niet kon worden behaald, maar de prestatie gaf ons veel impulsen. Op de Nürburgring, die we heel goed kennen van onze andere programma's, willen we voortbouwen op deze prestatie en vechten voor goede resultaten", legt Walkenhorst Motorsport Managing Director Jörg Breuer uit.

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup Nürburgring Aston Martin Vantage AMR GT3 Foto 1Foto: Michèle Scudiero

De drie Aston Martin-coureurs David Pittard, Ross Gunn en Henrique Chaves nemen om beurten plaats in de cockpit van de #34 Vantage GT3, die uitkomt in de Pro-klasse. De Aston Martin-coureurs eindigden 's werelds grootste GT3-race in Spa op de vierde plaats nadat een controversiële tijdstraf in de laatste minuten van de race het trio verhinderde een podiumplaats te behalen.

Het team uit Melle in Nedersaksen wordt gecompleteerd door één auto in de Silver Cup en de Bronze Cup. Maxime Robin, Romain Leroux en Lorcan Hanafin zullen de #35 Vantage besturen in de Silver Cup, terwijl de Nederlander Mex Jansen, Tim Creswick en Ben Green zullen strijden voor WMS in de Bronze Cup. Beide auto's waren op weg naar topresultaten in de enduranceklassieker in Spa voordat ze – deels buiten hun schuld – betrokken raakten bij ongelukken in moeilijke weersomstandigheden en ze jammerlijk moesten uitvallen.

Mex Jansen maakte op vijftienjarige leeftijd zijn debuut in de autosport. Hij begon bij zijn vader in een BMW M240i bij Koopman Racing en schakelde in 2022 over naar een BMW M6 GT3, toen hij deelnam in de Supercar Challenge. Het racen met dikke GT's beviel hem kennelijk erg goed en in 2023 baande hij zich verder een weg omhoog met Koopman Racing en bij Walkenhorst Motorsport. Hij veroverde de titel in de Supercar Challenge zowel als in de ADAC GT4 Duitsland. Dit jaar zien we hem succesvol onderweg met de Aston Martin Vantage AMR GT3 EVO van Walkenhorst Motorsport in de Bronze Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS.

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup Walkenhorst Aston Martin Vantage AMR GT3 EVO Mex JansenMex Jansen

"Twee weken geleden waren we nog op de Nürburgring met de ADAC GT Masters. Hoewel daar alleen op het korte circuit werd gereden, hebben we met de Aston Martin op de Nürburgring meer kennis kunnen opdoen op Pirelli-banden, wat ons zeker zal helpen", voegt Niclas Königbauer, Managing Director van Walkenhorst Motorsport, toe. "Het hele team reist vol goede moed af naar de Nürburgring. We kijken ernaar uit om hopelijk een goede show neer te zetten voor onze fans en sponsors!"

De drie uur durende race van de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup begint op zondag om 15:00 uur. De teams en coureurs worden al in de vroege ochtend van de racedag uitgedaagd wanneer de startplaatsen worden toegewezen in de driedelige kwalificatie. Zowel de kwalificatie als de race worden uitgezonden in de officiële livestream op YouTube – de SRO zal ook een Duitstalige uitzending van de race aanbieden.

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup Nürburgring Aston Martin Vantage AMR GT3 Foto 3 Mex Jansen in actie
Mex Jansen in actie met de Walkenhorst-Aston Martin Vantage AMR GT3 Evo (Foto: Michèle Scudiero)

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup Nürburgring Aston Martin Vantage AMR GT3 Foto 4
Foto: Michèle Scudiero

Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup Nürburgring Aston Martin Vantage AMR GT3 Foto 5
Foto: Michèle Scudiero





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS