Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

McLaren presenteert racekalender van de McLaren Trophy Europe 2025, race in Verenigd Koninkrijk toegevoegd

Uitgegeven door HJ van Keulen • 6 augustus 2024 09:14

McLaren Automotive heeft de kalender voor de McLaren Trophy Europe 2025 bevestigd met tien races op vijf locaties, na de eerdere aankondiging van het eerste McLaren Trophy-kampioenschap in de VS.

McLaren Automotive

De McLaren Trophy werd in 2023 opgericht en is bedoeld om Bronze- en Silver-coureurs uit te dagen in races van 50 minuten, met pitstops voor coureurswissels. Geracet wordt er met de 585 pk sterke V6-biturbo Artura Trophy-racewagen met koolstofvezelchassis.

Het McLaren Trophy Europe-kampioenschap heeft in 2025 voor het eerst een race in het Verenigd Koninkrijk op de kalender, met de openingsrace in mei op het beroemde Brands Hatch Grand Prix circuit, gelegen op minder dan 80 kilometer van het McLaren Technology Centre. Hierna volgt een ander klassiek Formule 1-circuit: het Italiaanse Monza begin juni.

Het kampioenschap staat eind juni weer op het programma van de beroemde CrowdStrike 24 Hours of Spa, voordat het in augustus naar de iconische Nürburgring in Duitsland gaat. Alle races ondersteunen de Fanatec GT World Challenge Europe, aangestuurd door AWS. Het seizoen van 2025 eindigt in oktober, op het circuit van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. Dit evenement vindt plaats naast het Franse GT Championship.

Mick McDonagh, directeur van MSO en Motorsport, McLaren Automotive
Alle McLaren Trophy-races worden live gestreamd op het McLaren Automotive YouTube-kanaal, met meer dan 250.000 kijkers per race.
"We zijn blij dat we de kalender voor 2025 kunnen bevestigen voor de competitieve en sociale omgeving voor Bronze- en Silver-coureurs die we met de McLaren Trophy Europe een hebben opgebouwd. Naast een aantal van de beste circuits op het continent ben ik ook blij dat we voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk gaan racen. We beginnen het seizoen op het legendarische Brands Hatch Grand Prix-circuit, veertigjaar nadat Alain Prost hier het Formule 1-wereldkampioenschap won met McLaren."

“Het is ook fantastisch dat het derde seizoen van McLaren Trophy Europe de 24 uur van Spa zal blijven ondersteunen. Deze race is samen met de 24 uur van Le Mans enorm belangrijk voor ons merk en we hopen dat veel meer McLaren Trophy-coureurs het voorbeeld van Brendan Iribe zullen volgen, die zijn competitiedebuut bij ons maakte en nu met een McLaren heeft geracet op beide 24-uursevenementen."

Voorlopige kalender 2025 McLaren Trophy Europe
3 - 4 Mei Ronde 1 & 2 Brands Hatch Verenigd Koninkrijk
30 mei – 1 juni Ronde 3 & 4 Monza Italië
26 - 29 juni Ronde 5 & 6 Spa-Francorchamps België
29 – 31 augustus Ronde 7 & 8 Nürburgring Duitsland
3 – 5 oktober Ronde 9 & 10 Paul Ricard Frankrijk

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS