Rally

GTC Rally 2024: Michiel Sanders wint de NED Historic Rally voor eigen publiek!

Uitgegeven door Peter Vader • 15 juli 2024 04:30

In de laatste ronde van de NED Historic Rally, onderdeel van de GTC Rally, kwamen er nog weinig wijzigingen in het algemeen klassement. Michiel Sanders en Bram Schraven (BMW E30 325i) konden hun voorsprong behouden en mochten voor eigen volk de champagneflessen ontkurken. “Natuurlijk werden we wat geholpen door het uitvallen van onder andere Antoine Biesheuvel, Antoine Van Ballegooien en Maurik van den Heuvel. Maar, in een rally worden de prijzen pas aan de finish verdeeld. Had je mij dit voor de start gezegd, ik had het nooit geloofd. Maar het is ons gelukt. Het is de kers op de taart, want een rally rijden in Zundert, mijn woonplaats, is natuurlijk al geweldig. Bedankt aan alle medewerkers van de organisatie die dit mogelijk hebben gemaakt!"

GTC Rally 2024 Michiel Sanders wint de NED Historic Rally

Claude Debue kwam met zijn Opel Ascona A helemaal uit West-Vlaanderen en had al wat ervaring als copiloot opgedaan in deze rally. “Het was een wedstrijd die me toen al aansprak, door het uitdagende parcours, en ik wilde hier zeker ooit starten als piloot. Zoals Michiel al zei was dit nooit mogelijk moesten onze snellere collega's in de wedstrijd gebleven zijn. Maar tweede algemeen en winnaars in de klasse HC3, we keren met een meer dan tevreden gevoel terug naar Vlaanderen,” vertelde Claude Debue.

Peter en Daphne Mangnus mochten hun Talbot Sunbeam Lotus op het laagste podiumschavotje plaatsen. “Zeker tevreden, en we zijn realistisch genoeg om te beseffen dat er niet veel meer inzat. Belangrijk is dat we goed scoren voor het kampioenschap, en het dus zeker uitkijken is naar de volgende manche in de Hellendoorn Rally.”

Door het uitvallen van Antoine Biesheuvel, dit jaar nog ongeslagen met zijn BMW M3 E30, komt Peter Mangnus weer helemaal terug in de running voor de titel. Regelmaat wordt immers beloond in het Nederlands Historic Rally Kampioenschap. Helaas voor Antoine Biesheuvel, die de wedstrijd vrijdagavond domineerde.

"Vrijdag hebben we lekker gereden. Ik vergelijk mijn tijden altijd met de tijden van de moderne deelnemers. Met mijn M3 E30 mikte ik hier op een plaats in de top 10 algemeen, maar door het regenweer en onze verkeerde bandenkeuze lukte dat niet vrijdagavond. Zaterdag wilde ik nog eens goed aanvallen, maar op de startlijn van KP Roosendaal brak de aandrijfas. We hebben de rest van de wedstrijd als 0-auto gereden, gewoon voor het plezier," aldus Antoine Biesheuvel, wiens vader Nico de wedstrijd uit kon rijden op zijn 75ste. Met een brede smile. "Hier nog eens meerijden was fantastisch. Hoe dit evenement de voorbije 34 jaar geëvolueerd is, dat is ongelofelijk. Met onze Pinto-motor van 158 pk konden we niet meekomen met de snelste Historic-rijders, maar ik heb er geweldig van genoten!"

Antoine van Ballegooijen nam de leiding even over van Antoine Biesheuvel, maar de gaskabel van de Ford Sierra Cosworth brak. Op dat moment leek Ferrari-piloot Maurits van den Heuvel de overwinning voor het grijpen te hebben, tot de versnellingsbak van de 308 GTB, de meest exclusieve bolide van het startveld, brak. Zo kwam Michiel Sanders plots aan de leiding kort voor het einde van de wedstrijd.

Plaatsen 4 en 5 bleven voor Rob Kroot (BMW E30 325i) en Marco Jannink (Ford Mustang coupé 289 ci). Jan Nolles had aan een 6de plaats genoeg om de winst in klasse HC2 op zijn naam te schrijven.



GTC_Rally_event_banner

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS