Rally

Taka verhoogt druk op Acropolis shakedown: "Het lijkt net zo bruut te worden als zijn reputatie doet vermoeden"

Uitgegeven door Peter Vader • 5 september 2024 20:01

Takamoto Katsuta was donderdagochtend de beste in de EKO Acropolis Rally Greece shakedown, maar de Japanse ster blijft voorzichtig terwijl hij zich voorbereidt op wat naar verwachting een zware 10e ronde van het FIA World Rally Championship zal worden. Takamoto Katsuta reed in een Toyota GR Yaris Rally1 met co-piloot Aaron Johnston ernaast en versloeg Hyundai Motorsport's Ott Tänak met zes tienden van een seconde tijdens zijn tweede run door de 3,62 km lange Lygaria warming-up test. Dani Sordo, die een Hyundai i20 N Rally1 bestuurde die identiek was aan die van Tänak, eindigde 1,3 seconde achter de snelheid op de derde plaats.

FIA World Rally Championship Toyota GR Yaris Rally1 Sebastien Ogier

De Acropolis Rally van dit jaar lijkt net zo bruut te worden als zijn reputatie doet vermoeden, met kurkdroge omstandigheden waardoor de zonovergoten grindpaden nog ruwer en rotsachtiger zijn dan in voorgaande jaren. "Ik hoop te overleven," zei Katsuta, die de uitdagende omstandigheden erkende. "Laten we eens kijken of dit gevoel de komende dagen aanhoudt."

Tänak, momenteel derde in het kampioenschap achter zijn Hyundai-teamgenoot Thierry Neuville en Toyota's Sébastien Ogier, zei: "De afgelopen jaren zijn de wegen steeds gladder geworden als je het weer buiten beschouwing laat. Maar dit jaar zou ik zeggen dat het waar is dat sommige etappes behoorlijk ruw en stenig zijn. Met de losse stenen kan het risico op lekke banden bij deze rally zeker meer een loterij zijn dan bij andere. Laten we eens kijken hoe het zich ontwikkelt tijdens het weekend. Er zijn zeker ook mooie etappes, maar alle lussen zijn gemengd met wat ruwe."

Leider in het kampioenschap Thierry Neuville, die de shakedown zeven tienden achter Sordo afsloot, arriveert in Griekenland in een opgewekte stemming nadat hij een contractverlenging met Hyundai heeft getekend, waardoor hij en co-piloot Martijn Wydaeghe tot 2025 bij het team blijven.

M-Sport Ford-topper Adrien Fourmaux werd vijfde, voor Puma-teamgenoot Grégoire Munster, terwijl Ogier, Elfyn Evans en Jourdan Serderidis het Rally1-contingent completeerden.



EKO Acropolis Rally Greece event poster

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS