Rally

Esmee den Hartigh kent leerzaam debuut in ADAC Opel Electric Rally Cup: "Doel was veel rijden, ervaring opdoen"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 14 augustus 2024 14:25

Esmee den Hartigh heeft een leerzaam en foutloos debuut in de ADAC Opel Electric Rally Cup achter de rug. Genavigeerd door René Bril stuurde de 21-jarige Nederlandse de KNAF Opel Corsa Electric in de ADAC Rallye Stemweder Berg naar de negende plaats. “We waren hier om ervaring op te doen met deze voor ons nieuwe auto, progressie te maken en de auto heel aan de finish te brengen. En dat is allemaal gelukt”, aldus een opgetogen Den Hartigh, die daarmee kon terugkijken op een meer dan geslaagde debuutrally in de Corsa Electric.

Esmee den Hartigh

De ADAC Rallye Stemweder Berg rond het Duitse Lübbecke vormde de vijfde ronde van de in totaal acht rally’s tellende ADAC Opel Electric Rally Cup, de eerste en enige rally cup voor volledig elektrisch aangedreven rallyauto’s. De KNAF heeft dit jaar haar inzet in deze cup gekoppeld aan de KNAF Opel Corsa Electric Rally Challenge. Bij dit initiatief van de KNAF en de KNAF Talent Academy, dat wordt gesteund door Opel Nederland en Opel Motorsport Deutschland, krijgen drie Nederlandse rallyequipes de kans om internationale ervaring op te doen en zich in de kijker te rijden. Het rallytalent dat aan het eind van het seizoen het beste heeft gescoord, mag in 2025 een heel seizoen de KNAF vertegenwoordigen in de ADAC Opel Electric Rally Cup. Nadat eerder al Hank Melse en Fabian Kamermans achter het stuur van de KNAF Opel Corsa Electric mochten plaatsnemen, was het bij de ADAC Rallye Stemweder Berg de beurt aan Esmee den Hartigh. Het 21-jarige rallytalent uit Rockanje werd bij haar debuut in de Corsa Electric genavigeerd door haar vaste copiloot René Bril.

Den Hartigh en Bril begonnen tussen de ervaren concurrenten behoudend aan de eerste klassementsproeven en namen geen grote risico’s. Naarmate de wedstrijd vorderde voelde het duo zich steeds meer thuis in Corsa Electric, die nu eenmaal een wat andere rijstijl vereist. Daarmee gingen de tijden steeds verder omlaag en bracht Den Hartigh de auto na tien zware klassementsproeven zonder een schrammetje op te lopen op een negende plaats aan de finish. Het Nederlandse rallytalent kon daarmee terugkijken op een keurig debuut in de ADAC Opel Electric Rally Cup.

Esmee den Hartigh en René Bril

“Het was een mooie rally en we kijken terug op een prachtig weekend. WDM Motorsport en Schmack Motorsport, dat de inzet van de KNAF Corsa verzorgt, hadden gelukkig geregeld dat ik vooraf nog even met de Corsa kon testen. Ik had immers nog niet eerder met dit type auto gereden. Dat gaf wel vertrouwen. Met uiteindelijk een negende plaats kan ik tevreden zijn. Het doel was veel rijden, ervaring opdoen, progressie maken en de Corsa weer heel aan de finish brengen. Dat is allemaal gelukt. We kijken dan ook nu alweer uit naar onze volgende wedstrijd in de KNAF Corsa, de Rallye Coeur de France, eind september.

Voordat het zover is staat in de ADAC Opel Electric Rally Cup eerst nog de Rallye Mont-Blanc op het programma. In deze op 6 en 7 september te verrijden zesde ronde van het kampioenschap zal het stuur van de KNAF Corsa weer worden overgenomen door Fabian Kamermans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS