Rally

Eifel Rallye Festival: Indrukwekkende diversiteit met 30 merken, 95 typen en 145 verschillende liveries

Uitgegeven door Peter Vader • 7 augustus 2024 15:50

De deelnemerslijst voor de 12e editie van het Eifel Rallye Festival, die binnenkort verschijnt, laat zien hoe kleurrijk en divers het startveld zal zijn. Van 15 tot 17 augustus 2024 zullen 160 hedendaagse getuigen van de geschiedenis de Vulkaaneifel rond Daun doen schudden. Er zijn vele historische merken vertegenwoordigd, van Alfa Romeo, Alpine en Audi over Citroën, Ferrari, Ford, Hyundai, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Trabant en Triumph tot Volvo en VW. Daarnaast zijn er verschillende voertuigtypen, waarvan sommige beschikbaar zijn in varianten en evoluties voor de afzonderlijke gebruiksjaren. In totaal zijn er 30 verschillende merken, 95 verschillende typen en 145 verschillend geschilderde auto's. “We zijn erg trots dat onze deelnemers ons en de fans zo’n divers deelnemersveld bieden”, zegt Reinhard Klein, die als hoofd van Slowly Sideways verantwoordelijk is voor het samenstellen van de festivalvoertuigen. “Bovendien is de kwaliteit van de originele of natuurgetrouw gereproduceerde voertuigen weer toegenomen. Zo kunnen we samen een bijdrage leveren aan het behoud van de geschiedenis van de rallysport.”

Eifel_Rally_Festival_event_banner

40 jaar: jubileum voor de Monte-overwinningen van Blomqvist, Demuth en Röhrl
"Natuurlijk zijn de voertuigen de sterren van ons festival, maar we zijn ook erg blij als hun voormalige coureurs hun weg vinden naar de grote reünie van de mondiale rallysport", zegt organisatiemanager Otmar Anschütz, van de organiserende MSC Daun tot de 'menselijke' sterren van de scene. De VIP-lounge is goed gevuld met Marcus Grönholm, Harri Rovanperä, Bruno Thiry, Nicky Grist, Kalle Grundel, Herbert Grünsteidl, Mike Kirkland en Yvonne Mehta.
Ook twee van de toppiloten vieren een jubileum in Daun. Stig Blomqvist behaalde zijn grootste succes 40 jaar geleden door het WK te winnen. Audi Tradition voorziet hem daarom van de originele Quattro A2, waarmee hij in 1984 in Zweden won. Harald Demuth won in 1984 zijn tweede titel in het Duitse rallykampioenschap in een Audi. Voor het jubileum bestuurt hij de originele Sport Quattro S1 uit hun schatkist, waarmee Walter Röhrl in 1985 op de Monte reed. “Het past echt goed”, zegt Demuth, die uitkijkt naar het evenement, want “tijdens de RAC Rallye van 1986 mocht ik de ‘short’ rijden voor Audi tijdens de laatste officiële WK-campagne.” het festival en heeft nog geen nummer weggelaten: “Ik kijk er enorm naar uit om iedereen weer te ontmoeten, want zonder de Eifel werkt het gewoon niet.”
Het is ook precies 40 jaar geleden dat Walter Röhrl de laatste van zijn vier vierde overwinningen in de Monte Carlo Rally. Om deze reden staan ​​achter de VIP-teams zeven waarheidsgetrouwe replica's die 'de Lange' op de Monte hebben bestuurd. Inclusief uiteraard de vier winnende voertuigen: Fiat 131, Opel Ascona 400, Lancia Rally 037 en de Audi Quattro A2.

Eifel_Rally_Festival_11


Zeltner, Schelle, Schmelzer en Sampl – Spectaculaire voorwagens
De voorwagens hoeven niet te voldoen aan de strenge reglementen en specificaties van het peloton. Voor fans zijn ze echter een perfecte kennismaking met de parade van historische rallyauto's. Dit wordt vooral gegarandeerd door de voorkant van het veld, dat onder leiding staat van tweevoudig Duits rallykampioen Ruben Zeltner. Hij rijdt in zijn legendarische ‘Zebra’, een Porsche 996 GT3. “Nadat ik helaas twee keer heb moeten afzeggen, is mijn hele team blij dat we er eindelijk bij kunnen zijn”, legt Zeltner uit. Voor hem persoonlijk is er nog een hoogtepunt: “In mijn eerste rallycarrière als bijrijder mocht ik met de 037 en de lange Quattro in twee Groep B-auto’s rijden. Ik kijk er enorm naar uit om deze auto’s weer live te mogen meemaken.”

De voorwielaangedreven fractie van ‘kleine schreeuwers’ wordt geleid door Niki Schelle (Suzuki Ignis S1600), Christoph Schmelzer (Opel Corsa S1600) en Roman Schwedt in de Suzuki Swift S1600. “Het is ontzettend leuk om deel uit te maken van deze illustere groep”, zegt Schelle, vooruitkijkend naar de Eifel. “Aangezien er geen tijdsindeling bestaat, is het belangrijkste om de fans een grote show te bieden. We zullen elkaar zeker pushen om dit te bereiken.”
De Oostenrijkse en Paralympische ster Reini Sampl heeft deze keer iets speciaals in petto: “De fans kunnen uitkijken naar een coole S1-carrosserie met moderne technologie. Ook is het perfect dat we dit sieraad in goed gezelschap als Ruben en Niki kunnen verhuizen.”

De voorverkoop van programma's en tickets gaat gestaag door. Na de positieve ervaringen van vorig jaar wordt ook dit jaar de verkoop van het programmaboekje en tickets via de RallyWebShop georganiseerd. Hierdoor is het weer mogelijk om naast weekendtickets ook dagtickets in de voorverkoop aan te bieden. De RallyWebShop biedt ook betalingsmogelijkheden via PayPal of creditcard. Alle details zijn hier te vinden: https://www.rallyandracing.com/rallywebshop/eifel-rallye-festival-2024/.

Eifel_Rally_Festival_12


Eifel_Rally_Festival_13






Eifel_Rally_Festival_logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS