Rally

De jacht is geopend: wie pakt de FIA WRC 2024-titel? Wat voor tweede seizoenshelft staat ons te wachten?

Uitgegeven door Peter Vader • 29 augustus 2024 03:02

Het is niet echt rust, maar het voelt wel zo. En wat een tweede helft staat ons te wachten. Op wie zet jij je geld in? Kan Thierry Neuville zich handhaven op de eerste plaats met zijn Hyundai in het FIA World Rally Championship 2024? Of gaat hij hem weggooien onder de druk van de heftig aandringende concurrentie? Ja, hij staat 27 punten aan kop, maar er zijn nog meer dan genoeg kilometers te maken – letterlijk – in deze race.

FIA_WRC_Thierry_NeuvilleKan Thierry Neuville zich handhaven op de eerste plaats in het rijdersklassement? (Foto: Red Bull Content Pool)

Alle vier de Toyota-coureurs – Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä en Takamoto Katsuta – kunnen nog steeds kampioen worden. Net als Neuville’s Hyundai-teamgenoot Ott Tänak. Evenals M-Sport Ford-ster Adrien Fourmaux. Het is eerlijk om te zeggen dat sommigen van de eerdergenoemde coureurs meer kans hebben om voor de titel te gaan dan anderen.

FIA_WRC_Toyota_jumpSpringt één van de vier Toyota-coureurs – Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Kalle Rovanperä of Takamoto Katsuta – in de tweede seizoenshelft naar het kampioenschap?

Het punt is dat er met 120 punten op tafel, overal kansen liggen voor degenen die de snelle Belg achtervolgen. Is het te vroeg voor Neuville om na te denken over de titel en zijn strategie tijdens het evenement te veranderen van het najagen van een overwinning naar het beheren van zijn voorsprong in het kampioenschap? Dat zou best kunnen.

Maar kijk waar we naartoe gaan... naar Lamia voor de EKO Acropolis Rally Greece. Hoe kun je iets regelen op een evenement dat zo ruig, rotsachtig en algeheel uitdagend is als dat?

FIA_WRC_Adrian_Fourmaux Ford M Sport PumaOf wordt M-Sport Ford-ster Adrien Fourmaux de nieuwe titelhouder in 2024?

Volgende keer Chili. Herinner je je vorig jaar nog? Wie had de ongelooflijk schurende, banden scheurende omstandigheden ooit kunnen voorspellen, die het Zuid-Amerikaanse evenement zo zwaar maakten?

En dan in de herfst in Centraal-Europa? Welke kant gaat het weer op? Hetzelfde geldt voor FORUM8 Rally Japan. Je hoeft alleen maar naar de stortvloed te kijken die in de heuvels rond Toyota City werd afgeleverd om te weten dat er tot de laatste zondag van het seizoen niets is beslist.

Deel één van het seizoen 2024 was een absolute thriller. Je hebt minstens zo veel te verwachten van deel twee van het FIA World Rally Championship 2024…

Klik hier voor de tussenstand in het FIA WRC rijderskampioenschap 2024



FIA_WRC_Calender_2024


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS