Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing: Manzi op eerste startrij, Van Straalen tiende in Superpole op Donington Park

Uitgegeven door HJ van Keulen • 12 juli 2024 20:00

Stefano Manzi heeft zich vrijdagmiddag als derde gekwalificeerd voor de eerste World Supersport race op Donington Park. Pata Yamaha Ten Kate Racing teamgenoot Glenn van Straalen reed de tiende tijd in de Superpole sessie waarmee hij vanaf de vierde rij mag starten.

Manzi kwalificeert zich op eerste startrij

Dit weekend wordt de vijfde ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op Donington Park. Met veel bewolking en een buitentemperatuur van zo’n 16°C was het niet bepaald warm op het Engelse circuit. Na veel regenval op donderdag was de baan gelukkig wel droog waardoor de World Supersport coureurs zowel tijdens de vrije training in de ochtend als de Superpole sessie in de middag met slicks konden rijden.

Na een zesde rondetijd in de vrije training had Stefano Manzi zijn tempo in de Superpole sessie meteen te pakken. De Italiaan moest de strijd aangaan tegen titelconcurrenten en Next Generation Supersportcoureurs Adrián Huertas en Yari Montella waarbij hij uiteindelijk een knappe derde rondetijd wist te rijden met een 1’28.895. Manzi staat daarmee op de eerste startrij voor de eerste World Supersport race die zaterdagmiddag verreden wordt.

Glenn van Straalen klokte de vijftiende rondetijd in de vrije training waarna ook hij zijn tempo in de Superpole sessie wist op te voeren. De Nederlander reed meer dan een halve seconde van zijn snelste tijd in de ochtend af en kwalificeerde zich met een 1’29.566 als tiende, zijn beste kwalificatieresultaat tot dusver dit seizoen in droge omstandigheden.

Stefano Manzi – P3: “We begonnen niet zo sterk in de vrije training maar het was goed om te zien waar we iets misten. In de Superpole konden we dit aspect verbeteren en waren we behoorlijk sterk. We hebben een grote verbetering ten opzichte van vorig jaar gemaakt, dus ik ben best tevreden. Ik weet dat het gat naar de eerste twee behoorlijk groot is maar de eerste startrij is altijd een goede manier om te beginnen.”

Van Straalen tiende in Superpole op Donington Park

Glenn van Straalen – P10: “Het was een goede Superpole sessie, op het laatst heb ik al m’n ronden alleen gereden. De laatste ronde kon ik helaas net niet afmaken vanwege de rode vlag dus er had nog iets meer ingezeten. Als ik voor morgen de derde sector nog iets kan verbeteren dan denk ik dat we vooraan mee kunnen doen.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We hebben een uitstekende eerste dag gehad op Donington Park. Stefano heeft zich op de eerste startrij gekwalificeerd en Glenn is in de top tien geëindigd. Op de positie waar Glenn staat zijn de verschillen heel klein en hij heeft een heel goed racetempo, daarmee zal hij morgen zeker in de top tien kunnen finishen. Stefano lijkt zijn goede gevoel weer te hebben teruggevonden en we verwachten dat hij weer voor het podium kan gaan. Dat stelt ons tevreden na deze eerste dag en we kijken er naar uit om morgen te gaan racen. De weersomstandigheden waren gelukkig stabiel vandaag en dat lijkt voor morgen en zondag alleen maar te verbeteren dus dat is gunstig.”

De eerste World Supersport race op Donington Park over negentien ronden gaat zaterdagmiddag om 15:15 uur lokale tijd, 16:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS