Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing komt weer in actie voor vijfde raceweekend van 2024 op Donington Park

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 juli 2024 12:45

Na opnieuw een lange onderbreking wordt komend weekend de vijfde ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op Donington Park. Het is de eerste van twee raceweekenden op rij waarin Stefano Manzi zijn achterstand op de concurrentie hoopt te verkleinen en Glenn van Straalen op zoek gaat naar de aansluiting met de top.

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Na de Italiaanse ronde in het zonnige en warme Misano wordt na een onderbreking van drie weken de vijfde ronde van het seizoen verreden op Donington Park. Zoals wel vaker het geval is op het Engelse circuit geven de weersverwachtingen aan dat er gedurende het weekend regen gaat vallen en het niet bijzonder warm zal worden.

Nadat hij in de eerste race op zijn thuiscircuit zijn vijfde podiumfinish van het seizoen haalde kon Stefano Manzi de top drie in de tweede race niet bereiken. De Italiaan heeft momenteel een nog zeker niet onoverbrugbare 22 punten achterstand op WK leider Adrián Huertas waardoor het doel is om dit op Donington Park te verkleinen. Een jaar geleden eindigde de Italiaan op het Engelse circuit op het podium in Race 1 en als vijfde in Race 2 ondanks een kleine valpartij.

Na zijn sensationele zege in Assen bleek het raceweekend in Misano een stuk lastiger te zijn voor Glenn van Straalen. De Nederlander scoorde punten in beide races maar kon zich in die races niet aansluiten bij de topcoureurs in het World Supersport kampioenschap. Het doel voor de komende twee achtereenvolgende raceweekenden is om verdere stappen naar voren te maken en vaste waarde te worden in de top tien.

Stefano Manzi: “Eindelijk gaan we weer racen na wederom een lange pauze. Deze keer hebben we twee raceweekenden achter elkaar, dus dat is erg leuk. Donington Park is een goed circuit voor ons, vorig jaar was ik er vrij sterk en ik rijd er altijd graag. Ik zal er zeker van genieten en ik hoop dat ik dit jaar weer snel kan zijn.”

Pata Yamaha Ten Kate Racing

Glenn van Straalen: “Ik kijk er naar uit om dit weekend weer op Donington Park te racen. Het zijn altijd mooie wedstrijden op dat circuit, vooral het eerste gedeelte is erg snel en dat maakt het mooi om daar te racen. Tijdens de test in Cremona hebben we vooruitgang geboekt waardoor ik met vertrouwen dit raceweekend inga.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We zijn klaar om de actie weer te hervatten. Er breekt nu een belangrijke periode van het seizoen aan omdat we veel races in een korte periode hebben, punten scoren wordt cruciaal. Glenn en Stefano verkeren in een goede vorm na de test in Cremona waar we veel hebben kunnen rijden en ook het nodige hebben kunnen testen. Het hele team kijkt er naar uit om weer van start te gaan.”

Het raceweekend op Donington Park begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur lokale tijd, 17:00 uur Nederlandse tijd de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur lokale tijd (16:15 uur NL-tijd) van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur lokale tijd (16:15 uur NL-tijd).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS