Formule 1 • MOTO GP

Podium voor Ten Kate Racing Team met zwaarbevochten tweede plaats in Race 1 op Donington Park

Uitgegeven door HJ van Keulen • 14 juli 2024 00:31

Stefano Manzi is zaterdag als tweede geëindigd in de eerste World Supersport race op Donington Park. De Italiaan reed vrijwel de hele race op de derde plaats maar sloeg in de voorlaatste ronde toe waarna hij als tweede over de finish kwam. Glenn van Straalen reed na een dramatische openingsfase buiten de top twintig maar wist uiteindelijk nog terug te komen naar de twaalfde plaats.

Pata Yamaha Ten Kate Racing team

Na een goede kwalificatie op vrijdag werd zaterdagmiddag de eerste World Supersport race van het weekend verreden op Donington Park. Doordat de bewolking een klein beetje plaats had gemaakt voor de zon was het iets warmer op het Engelse circuit dan vrijdag.

Stefano Manzi behield zijn derde positie na de start en deed zijn best om Next Generation Supersport coureurs Adrián Huertas en Yari Montella te volgen. Montella bleef binnen bereik maar het was nog een hele uitdaging om aan hem voorbij te gaan. Uiteindelijk deed Manzi dat in de voorlaatste ronde middels een mooie uitremactie waarna hij zijn landgenoot geen kans meer gaf om terug te slaan. Het is voor de vierde keer dit jaar dat Manzi als tweed eindigt in een race, hiermee behaalde hij zijn zesde podiumfinish van het seizoen.

Vanaf de tiende plaats op de grid ging het voor Glenn van Straalen in de openingsfase mis vanwege een moeizame start en een incident waardoor hij naast de baan terechtkwam. In de tweede ronde reed de Nederlander op de 21e plaats maar vervolgens wist hij dankzij een goed racetempo naar voren te komen. Uiteindelijk scoorde Van Straalen vier WK punten door als twaalfde te eindigen.

Stefano Manzi – P2: “Het was een goede race. Gisteren zei ik dat ik misschien als derde zou kunnen finishen maar vandaag slaagde ik erin om voor de tweede plaats te vechten, dus het was iets beter dan verwacht. Ik zat de hele race dicht bij Montella maar hij zat steeds een paar tienden voor me. Uiteindelijk zag ik dat hij zijn tempo wat liet zakken en kon ik hem inhalen. Het is geen overwinning maar het was een mooie race en deze punten zijn belangrijk voor het kampioenschap.”

Pata Yamaha Ten Kate Racing team

Glenn van Straalen – P12: “In de eerste ronde werd ik in de chicane aan de kant gedrukt waardoor ik veel tijd en posities verloor. In de daaropvolgende ronde maakte ik een foutje bij een inhaalactie waardoor ik opnieuw tijd en posities verloor maar daarna heb ik een goede race gereden. Het was jammer van de slordige openingsfase, kijkend naar mijn snelheid denk ik dat ik morgen een goede race kan rijden. Daar ga ik mijn uiterste best voor doen.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “Stefano heeft een ijzersterke race gereden en daarmee wederom het podium gehaald. Hij moest er alles aan doen om bij Montella te blijven en kon in de slotfase toeslaan. Doordat we met de hardere achterband reden zou het aan het einde van de race moeten gebeuren en dat was het geval. Het was een hele sterke race van hem. Glenn had absoluut de snelheid om in de top tien te finishen maar helaas zat hij in begin van de race in het gedrang. Hierdoor werd het voor hem een inhaalrace waarbij hij uiteindelijk nog in de punten terecht wist te komen. Alles laat zien dat de snelheid er is, nu moeten we dat nog zien te vertalen in een resultaat. Als we met hem de eerste ronde goed doorkomen ben ik ervan overtuigd dat hij ruim in de top tien kan eindigen.”

Na een warm up sessie in de ochtend gaat de tweede World Supersport race op Donington Park ook om 15:15 uur lokale tijd, 16:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS