Formule 1

REACTIE: Max Verstappen erkent verlies in Zandvoort: "Je hoopt het altijd beter te doen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 15:04

Max Verstappen slaagde er vanmiddag niet in om zijn vierde opeenvolgende zege in Zandvoort te scoren. De Nederlander nam direct bij de start de leiding over van polesitter Lando Norris. Het leek er op dat Verstappen de race kon winnen, maar na achttien rondjes verloor hij de leiding aan Norris, die met ruim twintig seconden voorsprong won. Verstappen baalt er uiteraard van dat hij zijn thuispubliek geen zege kon voorschotelen, maar erkent dat McLaren en Norris simpelweg te snel waren.

Max Verstappen Formule 1 Zandvoort

"Je hoopt het altijd beter te doen”, begint hij voor de camera van de Formule 1 in gesprek met landgenoot Giedo van der Garde. “We hadden best een goede start en we hebben echt alles geprobeerd, maar het was wel duidelijk dat we gewoon niet snel genoeg waren.”

Nadat Verstappen de leiding kwijtraakte, wist dat het een onmogelijke zaak zou zijn om de leiding weer terug te pakken: “Ik heb daarna mijn best gedaan om tweede te worden. Ik wist dat we hier een goede start zouden hebben, en dat was gelukkig ook het geval. Daarna reed ik mijn eigen race en dat was genoeg voor de tweede plaats."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS