Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Verwacht fel duel tussen Larry ten Voorde en Harry King in de Porsche Mobil 1 Supercup op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juni 2024 16:09

Ook de komende race op het Formule 1-circuit in Stiermarken - de Red Bull Ring - belooft weer een fel duel te worden tussen de Larry ten Voorde en Harry King, die strijden om de eerste plek in het Porsche Mobil 1 Supercup-klassement. Larry ten Voorde, die rijdt voor het Franse team Schumacher CLRT, won dit seizoen tot nu toe beide races in Imola en Monte-Carlo. “Ik hou van de Red Bull Ring, het is een geweldig en veeleisend circuit”, zegt ten Voorde over komend weekend. Harry King is dit jaar twee keer tweede geworden. “Ik wil eindelijk mijn eerste overwinning van het seizoen behalen op de Red Bull Ring”, zegt de 23-jarige voorafgaand aan de thuisrace van zijn team BWT Lechner Racing.

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Foto 1

Einde reeks tegenslagen
Porsche Junior Alessandro Ghiretti, die naast Ten Voorde rijdt voor Schumacher CLRT, hoopt op een einde aan zijn reeks tegenslagen. De 22-jarige Fransman leidt momenteel het algemeen klassement in zowel de Porsche Carrera Cup Frankrijk als de Porsche Carrera Cup Azië. De rookiekampioen van vorig seizoen heeft het echter nog steeds moeilijk in de Supercup: gedeeltelijk als gevolg van een uitvalbeurt bij de seizoensopener in Imola, Italië, staat hij slechts tiende algemeen vóór de race op Spielberg. “Ik ben heel goed voorbereid en heb er vertrouwen in dat het beter zal gaan op de Red Bull Ring”, aldus een optimistische Ghiretti.

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Alessandro GhirettiPorsche Junior Alessandro Ghiretti

Twaalf rookies
In totaal strijden twaalf Supercup-rookies om Ghiretti aan het einde van het seizoen 2024 te vervangen als rookie-kampioen. Koploper van deze groep is Kas Haverkort van Uniserver by Team GP Elite. De 20-jarige Nederlander, die pas aan het begin van het seizoen overstapte van de singleseaters naar de Porsche 911 GT3 Cup, staat momenteel vijfde in het algemeen klassement. Haverkort won afgelopen weekend de Porsche Carrera Cup Deutschland. Ook Robert de Haan is bezig aan een sterk seizoen in de Porsches. Kortom de Rookies laten zich horen!

Gastoptreden voormalig F1 rijder Timo Glock
“Ik ben heel blij dat we Timo Glock hebben kunnen overtuigen om nog een gastoptreden te maken: zelfs voor een Formule 1-coureur vergt het veel vertrouwen om het in de Supercup op te nemen tegen de beste merkenbekerspecialisten. Zijn sterke prestatie tijdens onze seizoensfinale van 2023 liet zien dat Timo niets van zijn ambitie en vaardigheid heeft verloren. Ik ben ook benieuwd of de rookies kunnen voortbouwen op hun uitstekende prestaties van de afgelopen twee races”, zegt Oliver Schwab, projectmanager Porsche Mobil 1 Supercup, vooruitkijkend op het weekend op de Red Bull Ring.

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Foto 2 Larry ten Voorde
Larry ten Voorde

Red Bull Ring
De Red Bull Ring die we vandaag de dag kennen, dateert uit de tijd van de Österreichring, die in 1969 werd geopend nabij Zeltweg in de gemeente Spielberg. Vanaf 1970 maakte het destijds zo'n zes kilometer lange circuit deel uit van de Formule 1 Wereldkampioenschapskalender. De Österreichring werd in 1995 en 1996 sterk gemoderniseerd, een update die gepaard ging met een naamsverandering naar de A1 Ring. Na een verdere verbouwing en heropening in 2011 is het circuit dat 4,318 kilometer lang is, nu bekend als de Red Bull Ring.

In seizoen 2023 won Porsche Junior Bastian Buus de Supercup-race, na een spannend duel met Larry ten Voorde. Met dit succes legde de Deen de basis voor het winnen van zijn titel in de Porsche Mobil 1 Supercup.

Internetdekking van de Porsche Mobil 1 Supercup
De derde race van het seizoen, over 18 ronden, begint op zondag (30 juni) om 11:45 uur CEST. De race zal te bekijken zijn op de streamingdienst f1tv.formula1.com. Onafhankelijk van de raceweekends kunnen fans en mediavertegenwoordigers de Porsche Mobil 1 Supercup ook volgen op de sociale netwerken Instagram (@PorscheSupercup), Facebook (@PorscheSupercup) en X/Twitter (@PorscheSupercup en @PorscheRaces).

In seizoen 2023 won Porsche Junior Bastian Buus na een spannend duel met Larry ten Voorde. Met dit succes legde de Deen de basis voor het winnen van de titel in de Porsche Mobil 1 Supercup.

Internetdekking van de Porsche Mobil 1 Supercup
De derde race van het seizoen, over 18 ronden, begint op zondag (30 juni) om 11:45 uur CEST. De race zal beschikbaar zijn om te bekijken op de streamingdienst f1tv.formula1.com. Onafhankelijk van de raceweekends kunnen fans en mediavertegenwoordigers de Porsche Mobil 1 Supercup ook volgen op de sociale netwerken Instagram (@PorscheSupercup), Facebook (@PorscheSupercup) en X/Twitter (@PorscheSupercup en @PorscheRaces).

Algemeen klassement Porsche Mobil 1 Supercup (na 2 van 8 races):
1. Larry ten Voorde (NL/Schumacher CLRT), 50 punten
2. Harry King (VK/BWT Lechner Racing), 40 punten
3. Marvin Klein (F/Schumacher CLRT), 29 punten
4. Keagan Masters (ZA/Ombra), 25 punten
5. Kas Haverkort (NL/Uniserver van Team GP Elite), 24 punten

Tijdschema Porsche Mobil 1 Supercup Spielberg/Oostenrijk (alle tijden CEST):

Vrijdag 28 juni
18:00 – 18:45 uur: Vrije training

Zaterdag 29 juni
14:50 – 15:20 uur: Kwalificatie

Zondag 30 juni
11:45 uur: Race (18 ronden)

Kalender Porsche Mobil 1 Supercup 2024:
17 – 19 mei: GP Emilia-Romagna, Imola (Italië)
23 – 26 mei: GP Monaco, Monte Carlo
28 – 30 juni: GP Oostenrijk, Spielberg
5 – 7 juli: GP Groot-Brittannië, Silverstone
19 – 21 juli: GP Hongarije, Boedapest
26 – 28 juli: GP België, Spa-Francorchamps
23 – 25 augustus: GP Nederland, Zandvoort
29 augustus – 1 september: GP Italië, Monza

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Foto 3 Larry_ten_Voorde_leiderLarry ten Voorde

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Foto 4 Harry King portretHarry King

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Foto 5 Harry_King_actieHarry King

Kas Haverkort podiumKas Haverkort

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Foto 6 Kas_Haverkort_NL_Uniserver_by_Team_GP_Elite actie vooropKas Haverkort

Porsche Mobil 1 Supercup Red Bull Ring Foto 7 Red Bull Ring vergezicht



Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS