Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Voormalig F1 coureur Timo Glock keert komend weekend terug in de Porsche Supercup op de Red Bull Ring

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juni 2024 11:45

Een spraakmakende gastcoureur zal deelnemen aan de derde ronde van de Porsche Mobil 1 Supercup: de ex-Formule 1-coureur Timo Glock keert terug om het op de Red Bull Ring op te nemen tegen de doorgewinterde specialisten. Van 28 tot en met 30 juni 2024 zal Glock aan het stuur van de VIP Porsche 911 GT3 Cup deelnemen aan de internationale monomerkencup.

Timo_Glock_Red_Bull_Ring Porsche 911 GT3 CupDe VIP-auto van de Porsche Mobil 1 Supercup is weer in actie: voormalig F1-coureur Timo Glock neemt het stuur over voor ronde 3 op de Red Bull Ring

Bepaald geen onbekende
Timo Glock is geen onbekende in de Porsche Mobil 1 Supercup: hij heeft in het verleden drie keer met de VIP-911 gereden. Komend weekend gaat de ex-Formule 1-coureur en tegenwoordig tv-commentator, deze uitdaging opnieuw aan: als gastcoureur zal de 42-jarige Duitser de derde ronde van het seizoen op de Red Bull Ring gaan afleggen, als onderdeel van het randprogramma van de Oostenrijkse F1-Grand Prix.

Sluw en slim
Tijdens zijn laatste gastoptreden in de Porsche Mobil 1 Supercup tijdens de seizoensfinale van 2023 in het Italiaanse Imola, maakte Timo Glock indruk met een sluwe strategie en slimme inhaalmanoeuvres. In een turbulente race baande hij zich een weg door het peloton en veroverde maar liefst 17 plaatsen! “Ik kan niet wachten om terug te keren naar de spannende duels in een van de meest opwindende raceseries ter wereld”, zegt hij, terwijl hij uitkijkt naar zijn volgende optreden aan het stuur van de 375 kW (510 pk) sterke Porsche 911 GT3 Cup.





Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS