Formule 1

Toyota Gazoo Racing en MoneyGram Haas F1 Team sluiten overeenkomst voor technisch partnerschap

Uitgegeven door Peter Vader • 11 oktober 2024 08:01

Er gingen al enige geruchten maar nu is het officieel: Toyota Gazoo Racing (TGR) en MoneyGram Haas F1 Team hebben vandaag aangekondigd dat ze een basisovereenkomst hebben gesloten voor het aangaan van een technisch partnerschap met betrekking tot de ontwikkeling van voertuigen en gezamenlijke inspanningen van MoneyGram Haas F1 Team. Met dit partnerschap willen de twee partijen bijdragen aan de ontwikkeling van de auto-industrie door een omgeving te creëren waarin jonge Japanse coureurs, ingenieurs en monteurs ervaring kunnen opdoen en kunnen groeien in het FIA Formula One World Championship (F1), het hoogtepunt van de motorsport.

Haas_F1_icm_Toyota_Gazoo_RacingBinnenkort Toyota stickers op de Haas F1? De livery komt qua kleurstelling al aardig overeen!

Er is geen sprake van een overname of serieuze deelname aan de Formule 1, TGR formuleert zijn technische samenwerking met het MoneyGram Haas F1 Team in een officiele verklaring als volgt: “TGR blijft deelnemen in de autosport om de drie essentiële elementen van autoproductie te verbeteren: mensen, pijplijn*1 en product. In de "driver-first" autoproductie die sterk wordt bepleit door Toyota Motor Corporation Chairman Akio Toyoda, alias Morizo, worden auto's herhaaldelijk beschadigd en weer gerepareerd in de arena van de autosport, en wordt de professionele feedback van coureurs grondig verwerkt in de ontwikkeling van productievoertuigen. In recente pogingen om deze aanpak te versterken, is er een groeiende behoefte om mensen te verbeteren door coureurs, ingenieurs en monteurs te ontwikkelen, om de pijplijn van data-analyse en -gebruik effectief te gebruiken en om inzichten die zijn verkregen, toe te passen op producten via voertuigontwikkeling. Via het technische partnerschap dat vandaag is aangekondigd, is TGR van plan om mensen verder te versterken en de pijplijn van MoneyGram Haas F1 Team te leren kennen, wat een van de sterke punten van het team is in de F1, om de creatie van steeds betere auto's voor de autosport te versnellen.”

Toyota_Gazoo_Racing_logo

De overeenkomst omvat met name de deelname aan MoneyGram Haas F1 Team-testritten door TGR-trainingscoureurs, ingenieurs en monteurs. Hierdoor kunnen de coureurs rijervaring opdoen in de Formule 1 en kunnen de ingenieurs en monteurs leren hoe ze grote hoeveelheden data, zoals rijgegevens, kunnen analyseren om effectief een pijplijn hiervoor te kunnen gebruiken bij TGR. De overeenkomst omvat ook de deelname van TGR-ingenieurs en -monteurs aan de ontwikkeling van aerodynamica voor racewagens van MoneyGram Haas F1 Team om menselijke hulpbronnen te cultiveren - door deelnemers koolstofvezelonderdelen te laten ontwerpen en produceren in gesimuleerde extreme operationele omgevingen - die een actieve rol kunnen spelen aan de frontlinies van de top van de motorsport en de technologie en kennis kunnen weerspiegelen die is opgedaan in productievoertuigen.

TGR en MoneyGram Haas F1 Team delen een verlangen om bij te dragen aan de autosport en aan de auto-industrie door middel van ontwikkeling van menselijke hulpbronnen en zijn van plan hun initiatieven voort te zetten om hun raceteams te versterken. Wordt de volgende stap de terugkeer van Toyota in de Formule 1?



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS