Formule 1

WK-punten in het afvoerputje: "Red Bull moet stoppen met het weggooien van kostbare punten"

Uitgegeven door Peter Vader • 14 april 2022 10:39

Mark Webber zegt dat Red Bull moet stoppen met het weggooien van punten als ze dit seizoen een realistische kans willen hebben om beide kampioenschappen te winnen. Het was een moeizame start voor Red Bull, waarbij Max Verstappen tot nu toe slechts één van de drie races heeft kunnen finishen vanwege problemen met zijn auto. De problemen beperken zich echter niet alleen tot de Nederlander, aangezien Sergio Perez ook bij de seizoensopener in Bahrein moest opgeven. Ondanks dat ze er snelheid genoeg in zit, zijn de betrouwbaarheidsproblemen van de RB18 de ondergang van het team gebleken en staan ze nu derde in het constructeurskampioenschap achter Ferrari en Mercedes.

Red_Bull_in_GP_Australie

Ferrari heeft al meer dan het dubbele van de punten van Red Bull verzameld en te oordelen naar de vorm van het Italiaanse team, zal die kloof waarschijnlijk alleen maar groter worden. Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber heeft gezegd dat zijn voormalige team moet stoppen met het laten wegvloeien van punten, als ze enige hoop willen hebben op het winnen van de titel. "Natuurlijk is de snelheid er", vertelde Webber in een bericht van Planetf1. “Ze zijn sterk, maar ze waren niet sterk genoeg om de race in Australië te winnen. Maar als je 18 punten door het afvoerputje spoelt, je hooguit de snelste ronde realiseert, dan smelten de benodigde punten als sneeuw voor de zon en loop je achter. En als Charles Leclerc zijn punten verdubbelt met nog een overwinning, met nog een snelste ronde, dan wordt het erg lastig voor hen. Het is een lang seizoen. Red Bull staat nog niet extreem onder druk, maar deze verloren punten zullen ze niet meer kunnen terugverdienen.”



Red Bull-baas Christian Horner bleef ontspannen over hun titelambities en verklaarde dat hij liever zou werken aan het repareren van een snelle auto dan aan een betrouwbare, maar langzame versie. Maar met Verstappen die nu al 46 punten achter kampioenschapsleider Leclerc staat, moet het team hun problemen snel oplossen. Marc Webber benadrukte ook de betrouwbaarheidsproblemen van het zusterteam van Red Bull, AlphaTauri, als een teken dat er "muizen in de machine zitten. We moeten ook naar AlphaTauri kijken", zei de Australiër. “Ze hadden een stroeve start als het ging om betrouwbaarheid, zowel in Bahrein als in Saoedi-Arabië, dus er zitten wat muizen in de machine. Dus…, bij Red Bull in Milton Keynes, zullen ze nu gewoon hard moeten werken. Dat doen ze gelukkig, ze schromen niet om een extra shift te draaien op de fabriek. Maar dat moet ook, want de steigerende paarden zijn op dit moment goed op weg. Ze hebben de wind in de zeilen!”

Red_Bull_and_Alpha_Tauri



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS