Formule 1

'Superhelden' livery in Belgie op overalls en helmen voor monteurs en coureurs en op de A524 van Alpine

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2024 09:02

Alpine staat ineens weer in volop in de schijnwerpers. Is het niet vanwege de personeelsmutaties dan is het wel omdat ze een nieuwe, spectaculaire livery op hun auto’s presenteren. Komend weekend zal Alpine namelijk niet racen in de gebruikelijke roze en blauwe kleuren. Nee, hun A524 zal in het rood en zwart te zien zijn op de fraaie baan in de Belgische Ardennen. De gedachte hierachter? Deze kleuren associëren met het kostuum van Deadpool, een personage uit het filmische universum van Marvel. Rood is vooral aanwezig op de neus en de voorspoilers. Het zwart zie je vooral in het buikgebied van de A524. Heel bijzonder is de gele kras op het uiteinde van de motorkap. Dit doet denken aan de klauwen van Wolverine, de gemuteerde hoofdpersoon van de nieuwe film uit het Amerikaanse huis. Geel houdt verband met de kleur van zijn kostuum.



Alpine’s sponsoring van de film Deadpool is niet toevallig. Onder de aandeelhouders van het Franse team bevindt zich Rayan Reynolds, de acteur die in Deadpool speelt. Hij zal gedurende raceweekend in België ook aanwezig zijn. Maar de speciale zwart-rode kleurstelling zal niet de enige nieuwigheid zijn voor Alpine. Er komen ook nieuwe overalls voor de monteurs en coureurs. En de twee coureurs krijgen een helm met een speciaal design. Esteban Ocon zou een helm krijgen die gewijd is aan het masker van Deadpool. De helm van Pierre Gasly zou opgedragen zijn aan Wolverine met zijn gele en zwarte kleuren. Een Alpine met “superhelden” in de hoofdrol dus in België. Het is te hopen dat de resultaten op de baan ook ‘super’ kunnen zijn, zodat de Franse ploeg zo goed mogelijk de zomerstop in kan gaan om daarna herboren terug te keren.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS