Formule 1

'Timing versloeg' Mercedes om zelfs maar te kijken naar Charles Leclerc of Lando Norris

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 februari 2024 12:06

Toto Wolff geeft toe dat Mercedes 'geïnteresseerd had kunnen zijn' in Lando Norris of Charles Leclerc, maar hun contractverlengingen in januari maakten daar een einde aan. Toen de Formule 1-teams weer aan het werk gingen in de aanloop naar het nieuwe kampioenschap, waren daar ook een paar contractonderhandelingen tussen coureurs en hun bestaande teams bij.

Toto Wolff Mercedes F1


Ferrari en Charles Leclerc trapten een onverwacht vroeg silly season af toen de Scuderia aankondigde dat zijn Monegaskische ster opnieuw heeft getekend voor 'na 2024', hoewel er geen verdere details werden gegeven. Een dag later kondigde McLaren een 'verlengd meerjarencontract met Lando Norris' aan, waarmee 'zijn diensten voor het team voor de lange termijn zijn verzekerd'.

Het was echter de aankondiging die een week later kwam die de klap op de vuurpijl was, Mercedes bevestigde geruchten over de exit van Lewis Hamilton voordat Ferrari hem aankondigde als Leclercs teamgenoot voor 2025. Hamiltons beslissing om zijn optie te lichten om Mercedes te verlaten aan het einde van dit seizoen kwam als een verrassing voor zijn teambaas Toto Wolff, die nu op zoek is naar een vervanger.

Wolff zegt dat er na de contractbevestigingen van januari nog maar twee coureurs op de lijst staan. "Ik denk dat er een paar weken geleden een paar contracten zijn getekend waar we naar zouden hebben gekeken", vertelde de teambaas aan de media. "Dat had interessant kunnen zijn, maar de timing heeft ons verslagen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS