Formule 1

Adrian Newey ‘krijgt bod van €100 miljoen van nieuwe 'favoriet' voor handtekening

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2024 07:00

In een artikel uit Duitsland wordt beweerd dat Aston Martin Adrian Newey een aanzienlijk aanbod heeft gedaan om vanaf volgend seizoen voor het team te tekenen. De waarde van het contract: 100 miljoen euro.




Adrian Newey Aston Martin F1


De beroemde ontwerper moet nog beslissen over zijn volgende stap nadat hij Red Bull in het eerste kwartaal van 2025 heeft verlaten. Eerder dit jaar onthulde hij dat hij zijn bijna twee decennia durende samenwerking met het team wil beëindigen.

De Duitse publicatie F1-Insider meldt dat Aston Martin de huidige 'favoriet' is om de handtekening van Adrian Newey te bemachtigen, en beweert dat teameigenaar Lawrence Stroll bereid is om de meest succesvolle ontwerper van de sport tot € 100 miljoen te betalen over een periode van vier jaar om mogelijk te overtreffen wat Ferrari de huidige Red Bull chief technology officer biedt.

Wat Newey zelf betreft, hij heeft onlangs duidelijk gemaakt dat hij zijn volgende stap niet overhaast zal aankondigen, hoewel hij verwacht dat hij na enige tijd rust in de sport zal blijven, voordat hij een beslissing neemt over zijn volgende stap.

“Het was geen grote verrassing toen andere teams interesse toonden nadat ik had aangekondigd dat ik zou vertrekken, maar ik zal niet snel een beslissing nemen over mijn toekomst”, vertelde hij The Times.

“Ik heb een pauze nodig om uit te zoeken of ik het nog een keer in de F1 wil proberen. Ik wilde ook niet het risico lopen om afgezaagd te worden. Er is een aantal coureurs, zoals Lewis Hamilton en Fernando Alonso, met wie ik graag had samengewerkt, maar tot nu toe is het niet de juiste plaats of het juiste moment geweest voor wat betreft ons samenkomen.”

"Ik weet niet wat mijn toekomst brengt, maar in plaats van deze zomer de hele wereld af te reizen naar Grands Prix, kan ik nu mijn gezin zien. In juni namen Mandy en ik onze twee Bernard doodles, Yogi en Benji, een week mee op een autorit langs de zuidkust, wat erg leuk was", aldus Adrian Newey.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS