Formule 1

Alpine F1 en Pierre Gasly verslaan Mercedes: "Eén van mijn beste prestaties van het seizoen"

Uitgegeven door Bart • 6 november 2023 20:21

Pierre Gasly maakte tijdens de Braziliaanse Grand Prix een fraaie opmars. De Fransman van Alpine startte vanaf P15 en wist uiteindelijk voor onder meer de Mercedes van Lewis Hamilton als zevende over de finish te komen. Teamgenoot Esteban Ocon zorgde op P10 voor een dubbele finish in de punten voor Alpine.

Gasly Ocon


Gasly was zeer goed te spreken over zijn resultaat op het circuit van Interlagos. "Ik zou willen zeggen dat dit één van mijn beste prestaties van dit seizoen was. Het was een hele uitdaging om alles goed te managen met meerdere stints en meerdere pitstops, maar het team heeft de juiste beslissingen genomen en de stops goed uitgevoerd."

"Voor het team is P7 en P10 een sterke prestatie, zeker als je vanaf achteraan moet komen", vervolgt Gasly. "We konden de strijd aangaan met Carlos en hielden de Mercedessen achter ons. Dat is een goede stap vooruit na de sprintrace van zaterdag."

Na de triple header Austin, Mexico en Brazilië hebben de coureurs even rust. "Daarna komt Las Vegas eraan en dat zal zonder twijfel een gave ervaring worden. Ik kijk er al naar uit, maar dat is altijd met nieuwe circuits. We moeten zo goed mogelijk voorbereid zijn om vol de aanval te kunnen kiezen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS