Formule 1

Ben Sulayem heropent discussie over aantal F1-teams op de grid: "Ik ben nog steeds overtuigd van mijn idee dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 1 maart 2024 18:22

Alle aandacht gaat uit naar Horner-gate, maar de discussie tussen Ben Sulayem van de FIA en de Formule 1 over het aantal toe te laten F1-teams op de grid, is ook nog niet ten einde. Eind 2023 hadden de twee partijen een meningsverschil, wat resulteerde in het voorlopig niet toelaten van Andretti op de F1-grid. Een stap die eerder de goedkeuring van de FIA had gekregen. Na deze goedkeuring leek het gemakkelijk om het plan door de FOM heen te loodsen. Maar dat bleek niet het geval. De echte redenen achter het afketsen van de toelating van Andretti-Cadillac op de grid zijn nog steeds ietwat vaag en onbevredigend. Natuurlijk gaat ook om geld, de poet moet met een partij meer worden verdeeld. Zo simpel is het. Andretti was zelfs bereid om juridische stappen te ondernemen. Maar de hekele kwestie werd terzijde geschoven door het schokkende nieuws over de overstap van Hamilton naar Ferrari. Alsof dat er iets mee te maken heeft. De aandacht verslapte dus even, maar achter de schermen lijkt de kwestie nog steeds verhit en klaar om opnieuw een discussie los te maken.

FIA_president_Ben_Sulayem_bron_FIABen Sulayem: -Ik heb altijd gezegd dat ik ervan overtuigd ben dat we meer teams in plaats van meer races moeten hebben-

Tijdens de autosalon van Geneve sprak ook Ben Sulayem, president van de FIA, zich weer uit over de veel te ingewikkelde discussie tussen de F1 en de FIA. "Ik heb altijd gezegd dat ik ervan overtuigd ben dat we meer teams in plaats van meer races moeten hebben. Wij als FIA hebben de Andretti-Cadillac-aanvraag tot in alle details onderzocht en goedgekeurd. Maar wij zijn alleen verantwoordelijk voor het sportieve gedeelte en niet voor het commerciele gedeelte", aldus Ben Sulayem tegen het Amerikaanse Speedweek. Dus na een ogenschijnlijke rust over dit onderwerp, lijkt de discussie nu toch weer op te laaien na de uitspraken van Ben Sulayem in Geneve. Misschien dat het gesprek over de zaak Horner tussen de FIA en de Formule 1, tegelijkertijd kan leiden tot een overeenstemming over het elfde team op de grid.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS