Formule 1

Christian Horner wil Daniel Ricciardo naast Max Verstappen en Liam Lawson kan in de Racing Bull stappen?

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2024 05:03

Het lijkt erop dat Red Bull al bezig is om knopen door te hakken om na de zomerstop de rijdersbezetting van zijn teams te veranderen. Sergio Perez voegde in Hongarije weer een fout toe aan zijn lijstje, waardoor zijn kwalificatie onder de verwachtingen bleef. Tijdens het F1-seizoen 2024 blijft de Mexicaan continu fouten maken en het Red Bull-team in grote moeilijkheden brengen, aangezien Max Verstappen er voortdurend alleen voor staat. In Hongarije moest Verstappen het opnemen tegen een heel sterk McLaren-duo en Perez had de Nederlander in zijn strijd een handje kunnen helpen. Maar helaas, de Mexicaan reed zijn eigen race, ver verwijderd van de strijd aan de kop. Red Bull-teambaas Christian Horner begint nu serieus na te denken over Perez zijn vervanging, zelfs nog tijdens het huidige seizoen.

Liam Lawson en Daniel RicciardoLiam Lawson (links) in de Racing Bull en Daniel Ricciardo (rechts) in de Red Bull?

Voorkeur voor Ricciardo?
Ook Daniel Ricciardo heeft flink wat moeite, zo moet hij telkens het onderspit delven tegen zijn Racing Bull-teamgenoot Yuki Tsunoda, die een opvallend constant seizoen rijdt. Maar desondanks blijft Christian Horner de voorkeur geven aan de Australische coureur, gebaseerd op diens ruime ervaring. Helmut Marko zou daarentegen veel meer geneigd zijn om voor Yuki Tsunoda te kiezen, die dit seizoen een echte progressie laat zien. Hoewel Perez een contract heeft dat hem langer aan Red Bull bindt, is er een prestatie gerelateerde clausule opgenomen. Die leidt er nu toe dat het Red Bull-management Perez van zijn stoeltje kan verwijderen want zijn prestaties blijven ver achter bij de verwachtingen en gestelde doelen.

Liam Lawson terug bij Racing Bulls?
Als een van de twee Racing Bull-coureurs de plaats van Perez zou innemen, zou er een stoeltje vrijkomen in het zusterteam van Red Bull. In dat geval zou Liam Lawson in beeld komen, aangezien hij vorig jaar als vervanger van Ricciardo heeft laten zien dat zijn prestaties een F1-stoeltje waard zijn. Op dit moment is het dus alleen nog wachten op de zomervakantie om daarna te vernemen wat de personele veranderingen zijn.

Sergio Perez en Max Verstappen"Waar was je?" lijkt Max Verstappen (rechts) het hele seizoen al aan Sergio Perez (links) te vragen





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS