Formule 1

F1-team 'op instorten' gedwongen coureur te behouden na 'misrekening'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2024 07:01

Zhou Guanyu werd door Sauber behouden voor het seizoen 2024 nadat een 'kleine misrekening' Audi's deelname in 2026 'op de rand van de afgrond' bracht. Dat is de verbazingwekkende bewering van voormalig F1-coureur Ralf Schumacher, die zegt dat het team 'geherfinancierd moest worden' om een gat van €1 miljard te dichten.

Guangyu Zhou F1


Schumacher vertelde Sky Duitsland: "Het project stond eigenlijk op instorten omdat er blijkbaar een rekenfout was gemaakt van ongeveer €1 miljard. Tenminste, dat is het gerucht.”

"Dit zette vraagtekens bij wat er aan de hand was. Het team moest worden geherfinancierd omdat er geen geld was binnengestroomd. Vandaar de beslissing om Zhou Guanyu aan te houden als coureur en het geld aan te nemen. Als gevolg daarvan kon er niets gebeuren. Er waren geen mensen om aan te nemen en geen vooruitzichten om aan te bieden. Toen werd de hele kwestie gewoon gelaten zoals ze was."

"Audi is er in ieder geval in geslaagd om in Mattia Binotto een ervaren man binnen te halen. Je moet je er alleen van bewust zijn dat constante personeelswisselingen op managementniveau geen goede zaak zijn in de Formule 1. Het is geen corporatie maar een bedrijf. Het is geen bedrijf maar een Formule 1-team."

"Ik kan het moeilijk begrijpen. De beslissing om Andreas Seidl binnen te halen werd genomen onder andere omstandigheden. Hij was een CEO en je haalt de mensen binnen die je kent. Je wilt je eigen omgeving creëren. Er waren waarschijnlijk ook spanningen. Oliver Hoffmann, die nu ook weg moet, probeerde Andreas Seidl intern te verdrijven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS