Formule 1

Ferrari in 2024 met een derde LMH-auto in het WEC? "Wij voelen ons nu klaar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 oktober 2023 10:29

Ferrari is bereidt om in 2024 een derde Ferrari 499P aan de start te hebben in het FIA World Endurance Championship. Dat onthulde het hoofd van Ferrari Endurance, Antonello Coletta tijdens de Ferrari Finale Mondiali 2023 in Mugello. Het Italiaanse merk is ook bereidt om een programma van een klantenteam daarbij te ondersteunen.

Ferrari

"We hebben de mogelijkheid overwogen na Le Mans, terwijl onze primaire concentratie ligt op betere prestaties en meer overwinningen in het FIA WEC," zegt de Italiaan tijdens de persconferentie. "Wij voelen ons nu klaar om te zeggen dat we in staat zouden zijn om, met het benodigde technische pakket, een programma voor een derde auto te ondersteunen."

Ferrari zou dan niet zelf een fabrieksauto inzetten, maar deze inzet aan een klantenteam over laten. Het zou dus een soort van private inschrijving zijn, met ondersteuning. Dit kan nu dus voor een volledig seizoen.

De vraag tijdens de persconferentie of Ferrari met haar 499P in Daytona kan gaan starten, werd echter wel ontkracht. Dailysportscar meldt overigens dat AF Corse Richard Mille Racing een stap van de GTE-Am naar de Hypercars wil maken. Fabriekscoureur Lilou Wadoux die dit jaar voor het team in de GTE-Am reed, rijdt haar eerste kilometers met de LMH van het automerk tijdens de rookietest.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS