Formule 1

Ferrari-teambaas Fred Vasseur houdt sprankje hoop: “Podiumplaats alleen als er iets voor ons gebeurt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 11:36

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur gaf na de kwalificatie in Zandvoort eerlijk toe dat het team een uitdagende race verwacht tijdens de Grote Prijs van Nederland, toch houdt Vasseur ook hoop. Ondanks de teleurstellende kwalificatieresultaten, waarin Charles Leclerc als zesde eindigde en Carlos Sainz net buiten de top 10 viel, blijft Vasseur optimistisch. Ondanks de moeilijkheden probeert de Fransman het posities in. Een goede handvol punten scoren moet te doen zijn.

Frederic Vasseur Ferrari

"Wij verwachtten een moeilijk weekend hier in Zandvoort", zei Vasseur na de kwalificatie. "Vorig jaar was dit een van onze slechtste races, voornamelijk vanwege de lay-out van het circuit, en we hebben dit weekend geen upgrades meegebracht. Uiteindelijk hebben we met Charles een respectabele positie op de grid veiliggesteld en we zullen morgen onze kans grijpen om voor goede punten te vechten. Hoewel een podiumplaats moeilijk zal zijn, tenzij er iets gebeurt voor ons”, geeft Vasseur de Tifosi hoop.

"Het is belangrijk om zoveel mogelijk punten te scoren, want we hebben dit seizoen gezien dat teams kunnen stijgen en dalen, en wanneer je een moeilijk weekend hebt zoals hier, moeten we nog steeds proberen het beste resultaat te behalen", voegde hij aan zijn verhaal toe. Wat Carlos Sainz betreft, verklaarde Vasseur dat het gebrek aan tijd onder droge omstandigheden heb parten speelde: "Ik verwacht dat Carlos vroeg in de race weer op tempo zal komen", eindigt Vasseur met een positieve noot.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS