Formule 1

Formule 1: "Het grootste probleem is nog steeds het gebrek aan racepace"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 23 juli 2024 20:00

Stake F1 Team KICK Sauber heeft hard gevochten in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije, maar had helaas geen punten. Sauber F1-coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu reden solide races, maar door problemen in de race konden ze niet vechten voor een plaats in de top tien. Toch laat de F1-renstal verbeteringen zien, nu de updates aan de auto hun waarde hebben bewezen en de snelheid in één ronde is toegenomen.

2024 Hungarian Grand Prix - Sunday Valtteri Bottas

“Uiteindelijk was er gewoon niet genoeg actie om ons heen om iets uit deze race te halen. Soms hadden we wat pech met de timing van de blauwe vlaggen en daardoor verloren we wat tijd, maar het grootste probleem is nog steeds het gebrek aan racepace. We hebben niet genoeg om op basis van verdienste in de top tien te komen en, met de ongecompliceerde race die we in het middenveld hadden, konden we nergens heen."

"De race begon eigenlijk wel goed, maar toen alles eenmaal gestabiliseerd was, konden we de RB's niet bijhouden. We lieten onze eerste stop vrij laat vallen om aan het eind bandenvoordeel te hebben, maar zoals altijd is het niet makkelijk om vooruitgang te boeken, zelfs als je bandenvoordeel hebt. Toch waren de prestaties dit weekend over het algemeen beter dan de afgelopen paar races. De upgrades hebben ons geholpen en zullen dat ook in Spa doen, dus we moeten in deze richting vooruitgang blijven boeken. Het team wordt beter, maar we moeten met z'n allen blijven pushen om nog een stap voorwaarts te maken.”

Met nog één race te gaan voor de zomerstop gaat het team naar België om de vooruitgang voort te zetten en zich terug te vechten in de strijd om de punten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS