Formule 1

Formule 1: “We hebben kunnen zien dat onze one-lap pace een stap in de goede richting heeft gemaakt”

Uitgegeven door HJ van Keulen • 23 juli 2024 21:22

Stake F1 Team KICK Sauber heeft gestreden in de Grand Prix van Hongarije, maar kreeg niet de beloning in de vorm van punten. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu reden een solide GP, maar door problemen in de racetrim konden ze niet vechten voor een plaats in de top tien. Toch laat de F1-renstal verbeteringen zien, nu de updates aan de auto hun waarde hebben bewezen en de snelheid in één ronde is toegenomen.

2024 Hungarian Grand Prix - Sunday Zhou Guanyu

Zhou Guanyu: “We hebben kunnen zien dat onze one-lap pace een stap in de goede richting heeft gemaakt; we zien echter niet hetzelfde als het gaat om racetempo. Mijn race kwam mijn race in gevaar na de eerste stop. De vroege pitstop was bedoeld om onze rivalen te dekken en Valtteri te beschermen, maar dat werkte niet zoals gepland. Het betekende dat ik mijn banden moest beheren, wat resulteerde in een eenzame en onbewogen race."

"Hoewel het nieuwe upgradepakket op Valtteri's auto wijst op vooruitgang, worstelen we nog steeds met hoge brandstofbelastingen en geen van ons had een kans om in de punten te komen. Onze grootste taak is nu om gefocust en gemotiveerd te blijven als team: we moeten het upgradepakket begrijpen en er meer over leren als we het allebei hebben na de zomerstop, zodat we opnieuw kunnen beginnen, het gat kunnen dichten en competitiever kunnen worden.”

"Met nog één race te gaan voor de zomerstop gaat het team naar België om de vooruitgang voort te zetten en zich terug te vechten in de strijd om de punten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS