Formule 1

GERUCHT - Alpine is klaar voor het benoemen van zijn nieuwe teambaas, zijn naam zou zijn...

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juli 2024 14:00

Het nieuws moet nog officieel worden gemaakt, maar vanuit België zingt de naam al rond van de opvolger van Alpine-teambaas Bruno Famin. Zijn naam is Oliver Oakes. Een voormalig coureur die onder andere het Britse racing team Hitech GP oprichtte. In 2023 deed Oakes al een poging om toegelaten te worden tot de Formule 1-startgrid, maar hij slaagde er niet in voldoende aandacht en belangstelling van de FIA te wekken. Nu lukt het hem dan toch, zij het in een heel andere setting.

Alpine_F1_GP_Hongarije 2024

Voor de nog jonge Oliver Oakes doet zich nu een geweldige kans voor door de nieuwe teambaas bij Alpine te worden. Zijn komst is onderdeel van het grote herstructureringsplan van ‘superconsulent’ Flavio Briatore. Een ander onderdeel van Briatore’s plan is het aannemen van Carlos Sainz. De Spanjaard zou al in 2025 in een Alpine moeten zitten als het aan de Italiaanse manager ligt. Wat Bruno Famin gaat doen is nog onduidelijk. De huidige Alpine teambaas zal na het Spa-weekend vertrekken en waarschijnlijk een functie elders binnen de Renault-onderneming aanvaarden.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS