Formule 1

GERUCHT - Wie wordt de volgende teambaas van Alpine? Gaat Bruno Famin Alpine verlaten?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juli 2024 16:45

De personeelsmutaties in de Formule 1 volgen elkaar in snel tempo op. Waar er heftig gepusht wordt, kun je verwachten dat er mensen vertrekken en er mensen bijkomen. Dit geldt niet in de laatste plaats voor Alpine. Flavio Briatore is gearriveerd, Esteban Ocon is vertrokken. Wie volgt? Nou dat schijnt teambaas Bruno Famin te zijn. Volgens de geruchten zal de opvolger van Bruno Famin zeer binnenkort door Alpine al worden aangekondigd. Op dit moment is de aandacht van het team volledig gericht op het weekend in België: er is bij de Fransen volop behoefte aan een inhaalslag. En Bruno Famin zou zijn vertrek na het weekend bekend willen maken.

Bruno Famin F1 AlpineBruno Famin

Alpine omruilen voor Mercedes?
Eén van de plannen van Flavio Briatore is om de Renault motor om te ruilen voor een Mercedes. Hij is in onderhandeling met het merk met de driepuntige ster en er lopen natuurlijk al enige lijntjes van Mercedes naar Alpine, of andersom zoals je wilt. Het beste voorbeeld daarvan is Mick Schumacher, de reserve F1-rijder van Mercedes die met een Alpine uitkomt in het FIA WEC. Briatore wil het proces echter versnellen en hoopt vanaf volgend jaar al te krijgen wat hij wil, in plaats van te wachten op 2026 met de wijziging van de regelgeving.

Carlos Sainz in beeld?
Een competitieve Alpine met een Mercedes-motor al in 2025 zou Briatore ‘s troef kunnen zijn om Carlos Sainz ervan te overtuigen om in 2025 voor Alpine te gaan rijden. De Spanjaard is een gewilde optie op de rijdersmarkt, want ook Mercedes zelf, Williams en Audi zouden van Sainz’ diensten gebruik willen maken. Bruno Famin zou intern bij Renault worden overgeplaatst, de Fransman vliegt niet de laan uit. Dat zou ook niet fair zijn, want van meet af aan gaf Famin aan dat hij de taak van teambaas tijdelijk wilde invullen. Na het komende weekend weten we meer…



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS