Formule 1

George Russell onthult ‘kop of munt-scnario’ na commentaar Hamilton over Monaco-upgrade Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 mei 2024 06:03

George Russell heeft alles rechtgezet over het upgrade-drama van Mercedes tijdens de Grand Prix van Monaco. Hij beweerde dat Lewis Hamilton 'blij' was dat hij met een geüpdatete voorvleugel mocht rijden nadat hij een muntje had opgegooid.

George Russell Mercedes Grand Prix F1


Hamilton onthulde na de sessie dat Russell met de enige geüpgradede voorvleugel reed die Mercedes in Monaco tot zijn beschikking had.

De zevenvoudig wereldkampioen beweerde dat hij daardoor 'automatisch' twee tienden langzamer was dan Russell aan het begin van de kwalificatie, voordat hij beweerde dat hij 'verwacht' dat hij zijn teamgenoot in de kwalificatie in 2024 niet vaak voor zal blijven.

Hamiltons opmerkingen leidden tot suggesties dat Russell nu misschien prioriteit krijgt voor de upgrades op de Mercedes nu Hamilton zich voorbereidt op zijn overstap naar Ferrari in 2025.

Russell onthulde echter tijdens Channel 4's verslag van de Grand Prix van Monaco dat Hamilton het goed vond dat hij de nieuwe voorvleugel gebruikte, nadat hij de upgrade in de simulator had uitgeprobeerd in de aanloop naar het raceweekend.

Hij beweerde dat Hamiltons beslissing om de upgrade te laten schieten, voortkwam uit de zorg dat schade aan de voorvleugel in Monaco hem zou dwingen om terug te vallen op een eerdere specificatie en daardoor vanuit de pitstraat zou moeten starten.

“Er was dit weekend één voorvleugel en op dinsdag was afgesproken dat we zouden tossen om te zien wie hem zou krijgen. Lewis zei dat hij het op de sim had geprobeerd en dat hij het goed vond dat ik het dit weekend zou gebruiken, want het is niet zonder risico. Als we een fout maken in de kwalificatie en hem beschadigen, is dat één voorvleugel die we nooit meer kunnen gebruiken en dan moet je vanuit de pitstraat starten. Ik was blij dat ik dat risico kon nemen en ik vond het een verlaat verjaardagscadeau door te zeggen dat ik hem mocht gebruiken.”

Toen hem werd verteld dat Hamilton niet eens wilde tossen, antwoordde Russell: “Nee, we hebben de toss niet gedaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS