Formule 1

Gerhard Berger heeft weinig begrip voor uitgeputte Formule 1-coureurs: "Een Verstappen of Hamilton worden niet ziek"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2023 10:55

De Grand Prix van Qatar was voor de coureurs waarschijnlijk de zwaarste race van het seizoen. Diverse rijders waren fysiek helemaal leeg aan het einde van de wedstrijd. Logan Sargeant reed de wedstrijd niet eens uit door vermoeidheid. De Williams F1-coureur zat er helemaal doorheen. Esteban Ocon gaf tot twee keer toe over in de auto. Op het internet circuleren beelden van Lance Stroll die moeite heeft om uit de auto te komen en gaf tijdens een interview toe dat hij na de wedstrijd even flauw viel in de auto. De coureurs vonden het een van de zwaarste races uit hun carrière en willen dan ook aanpassingen voor volgend jaar. Voormalig F1-coureur Gerhard Berger heeft er echter weinig begrip voor.

Max Verstappen F1

"Voor ons was het hetzelfde", vertelde de Oostenrijker bij Servus TV. "Deze keer lijken de jongens zichzelf tot het uiterste te hebben gedreven, maar het is gewoon een kwestie van fitheid. Als je in topvorm bent, word je niet ziek."

Overigens is Berger wel zo eerlijk om toe te geven dat in zijn periode als F1-coureur, zijn teamgenoot Ayrton Senna fitter was dan hij. "Het is een fitheidsprobleem en een probleem met de bloedsomloop", zegt de voormalig F1-coureur hierover. "Als je het een Verstappen of een Hamilton vraagt, die worden zelfs in die temperaturen niet ziek. Want het is een factor die je op de radar moet hebben als je wilt winnen. Voor mezelf zat ik ook vaak aan de limiet, vooral in de eerste helft van mijn carrière. En ik moest mijn limiet managen. In een hete race in Adelaide moest ik mijn snelheid in de laatste paar ronden verlagen om niet in een situatie te komen zoals we nu zagen. En daardoor verloor ik natuurlijk plaatsen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS