Formule 1

Gerhard Berger schat het talent van Max Verstappen hoger in dan dat van Schumacher en Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2023 18:32

SINGAPORE - Halverwege een seizoen waarin Max Verstappen steeds dichter bij de records van Lewis Hamilton en Michael Schumacher komt, zegt Gerhard Berger dat hij de Red Bull-coureur hoger inschat dan de zevenvoudig wereldkampioenen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Nadat Verstappen in 2021 zijn eerste wereldtitel won in een fel gevecht met Hamilton, begon hij vorig seizoen aan een opmars met vijftien overwinningen. Dit jaar heeft hij er al twaalf op zijn naam staan, waaronder een record van tien opeenvolgende overwinningen.

Het zal waarschijnlijk pas het eerste van meerdere records zijn die hij dit seizoen breekt. De 25-jarige coureur ligt op koers om zijn record voor de meeste overwinningen in één seizoen, vijftien, te verbreken en ook een nieuw record te vestigen voor de grootste winstmarge en het meeste aantal gescoorde punten.

Met nog vijf jaar te gaan van zijn Red Bull-contract en geen grote veranderingen in de reglementen tot 2026, is het niet ondenkbaar dat hij Hamilton en Schumachers zeven wereldtitels of de 103 racezeges van de Brit achterna gaat.

Berger verkondigt dat Verstappen zich kan meten met drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna als de beste die hij ooit in de Formule 1 heeft gezien. "Verstappen en Senna zijn uniek in het vak - ze zijn de twee beste die ik in de afgelopen vijftig jaar heb gezien", vertelde hij aan Kronen Zeitung.



"Schumacher en Hamilton zijn ook uitzonderlijke coureurs. Natuurlijk moet je altijd naar de statistieken kijken, ze zijn allebei fantastisch Maar Senna stierf vroeg - en Verstappen is nog jong."

In Senna's ruim negen jaar op de grid, claimde hij 41 raceoverwinningen, 80 podiumplaatsen, 65 polepositions en 19 snelste ronden. Hij kwam tragisch om het leven bij een crash tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994.

Eerder dit seizoen, Verstappens negende, ging de Nederlander de drievoudig wereldkampioen voorbij op de overwinningenladder en hij staat nu op 47 grand prix-overwinningen. Daarnaast heeft hij tot nu toe 91 podiumplaatsen, 28 polepositions en 27 snelste ronden gepakt.

Hamilton, die nu 17 jaar in de Formule 1 rijdt, heeft het record voor de meeste overwinningen (103), de meeste podiumplaatsen (195) en de meeste polepositions (104) in handen, terwijl Schumacher 77 snelste rondes reed.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS