Formule 1

Getalenteerde kartcoureur Arvid Lindblad maakt F4-debuut bij Van Amersfoort Racing: "Belangrijke mijlpaal"

Uitgegeven door Frank Korsel • 8 september 2022 18:11

Arvid Lindblad staat al jaren bekend als één van de meest getalenteerde kartcoureurs. De Brit vierde op 15 augustus zijn vijftiende verjaardag en mag eindelijk de overstap maken naar de single-seaters. Komend weekend doet hij dit dan ook, op de Red Bull Ring maakt hij zijn debuut in het Italiaanse Formule 4-kampioenschap bij het Nederlandse team van Van Amersfoort Racing.

Arvid Lindblad SP Motorsport KR

De Red Bull Junior zat vorig weekend in Le Mans nog in een kart. Tijdens het Wereldkampioenschap van de FIA eindigde hij op de derde positie. Na deze prestatie verschoof de focus direct naar de Formule 4, en in alle eerlijkheid kan hij niet wachten om te debuteren: “Dit weekend maak ik mijn Formule 4-debuut en ik heb er ontzettend veel zin in. Tot nu toe heeft mijn autosportreis naar dit punt geleid; om eindelijk in de auto te stappen voor mijn eerste race is een belangrijke mijlpaal waar velen alleen maar van kunnen dromen! Ik ben van plan ervan te genieten!”

Arvid Lindblad
“De afgelopen maanden heb ik met VAR vooral in een eerste generatie F4-auto getest. Ik heb twee tests gehad op de Red Bull Ring en Vallelunga in de tweede generatie auto waarin ik zal racen.”

De jonge Brit heeft zich ook in de simulator bij het Nederlandse team uit Zeewolde prima kunnen voorbereiden op de uitdagingen die hij komend weekend tegenkomt. Lindblad spreekt zijn dankbaarheid uit naar Frits van Amersfoort voor de steun en het vertrouwen dat hij krijgt: “Ik voel me echt vereerd om met VAR te werken: een team met zoveel geschiedenis en succes. Het team heeft geweldige coureurs als Max Verstappen, Charles Leclerc en meer recentelijk de Red Bull Juniors Jak Crawford en Jonny Edgar voortgebracht. VAR heeft haar sporen verdiend door zowel F4-kampioenschappen als in andere categorieën te winnen. Ik voel me echt gelukkig om met een team te werken met zoveel ervaring en succes en dat kan me helpen om me zo goed mogelijk te ontwikkelen als coureur.”

“Dit weekend zal mijn debuut in de F4 zijn en daarom probeer ik echt zonder verwachtingen naar buiten te rijden. Ik ben van plan om hard te werken met mijn team en te proberen zo ver mogelijk vooraan te staan en mijn best te doen. Maar mijn doel is om consequent in de top 10 te staan en te werken aan een van de besten in het team. Als ik dit kan, zal ik blij zijn met mijn debuut, want het zal me een heel goede basis geven om op voort te bouwen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS