Formule 1

Giedo van der Garde gelooft Red Bulls zorgen over GP van Singapore niet

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 september 2023 14:46

SINGAPORE – Oud-Formule 1-coureur Giedo van der Garde spotte met de bewering van Max Verstappen dat winnen in Singapore 'iets moeilijker' zal zijn voor Red Bull, nu de wereldkampioen F1 zijn reeks van opeenvolgende overwinningen wil uitbreiden naar elf.

Max Verstappen #F1 #RedBull #Formula1


Verstappen schreef de vorige keer geschiedenis tijdens de Grand Prix van Italië, toen hij zijn tiende overwinning op rij boekte en Sebastian Vettels record uit 2013 verbrak.

Hij bagatelliseerde echter snel het vooruitzicht dat hij tijdens de Grand Prix van Singapore zijn reeks tot elf zou kunnen uitbreiden. "Dat is daar een beetje moeilijker voor ons", zei hij. "Maar we zullen zien. We gaan ons best doen en natuurlijk proberen we daar weer te winnen. Maar het wordt niet ons sterkste weekend."

F1-analist Giedo van der Garde denkt echter dat Verstappen dit seizoen zo superieur is in de Red Bull RB19 - de Nederlander staat nu op twaalf overwinningen in dit seizoen - dat alleen al zijn zelfvertrouwen hem naar overwinning nummer dertien kan brengen. "Het feit dat het een nieuw record is, is natuurlijk geweldig", zei de voormalig F1-coureur die nu Viaplay-analist is volgens Motorsport. "Ik weet hoe moeilijk het is om daar te komen, om een race te winnen en een kampioenschap te winnen. En Max slaagt er gewoon in om tien races op rij te winnen. Dat is gewoon ongekend."

"Ik zeg altijd dat hij zoveel vertrouwen heeft, dat het hem zo makkelijk afgaat. Het is geweldig om te zien wat we nu in Nederland meemaken met die tien overwinningen. Waar houdt het op? Hij kan er dertien of veertien pakken."

"Singapore is niet zijn favoriete circuit. Maar aan de andere kant heeft hij zoveel vertrouwen, hij doet het goed. En hij is zo superieur manier dat hij door kan gaan met winnen."

"Dus in plaats van dat hij even tien vingers opsteekt, hoeft hij maar twee vingers op te steken en dan maakt hij er elf. Hij kan ook naar de auto van Pérez lopen. Die heeft nummer elf. Dus ja, ik denk dat hij nog wel een paar overwinningen zal pakken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS