Formule 1

Hamilton presteert ondermaats vindt Briatore: "Hij zal het zwaar krijgen om Leclerc bij te houden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 maart 2024 16:58

Flavio Briatore, de voormalige teambaas van Benetton en Renault, neemt geen blad voor de mond voor wat betreft zijn visie op de prestaties van Lewis Hamilton en zijn toekomstige overstap naar Ferrari.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Vooralsnog zijn de prestaties van Hamilton verre van indrukwekkend. Zijn huidige auto, de Mercedes W15, mist de snelheid om mee te dingen naar de leidende posities, en zelfs het overtreffen van teamgenoot George Russell blijkt een uitdaging. de zevende plaats in Bahrein en de negende plaats in Saoedi-Arabië zijn teleurstellend en steeds achter Russell.

Briatore, voorheem teammanager van coureurs zoals Michael Schumacher en Fernando Alonso, is sceptisch over Hamiltons kansen tegen Charles Leclerc bij Ferrari. "Als hij nu al voor Ferrari zou rijden, zou hij hetzelfde presteren als Leclerc, een onderschatte en snelle coureur. Hamilton zal het zwaar krijgen om hem bij te houden", stelde de Italiaan tijdens een interview met Rai Sport.

Hij insinueert ook dat Hamilton niet de extra inspanning levert als de auto niet competitief is. Hoewel Briatore erkent dat Ferrari's auto momenteel tekortschiet, heeft hij toch nog positieve woorden over voor Hamilton. "Ondanks dat Ferrari op de tweede plaats staat in het kampioenschap, is dat geen waardige positie voor het team. Er zijn verbeteringen nodig; zonder kan geen enkele coureur een verschil maken", geeft Briatore toe.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS